RETETE

Pască tradițională cu brânză dulce pe care trebuie să o încerci. Rețetă tradițională pe care trebuie să o încerci. Vezi cum se prepară

ADVERTISING

Rețetă tradițională pe care trebuie să o încerci – Cum se prepară cea mai bună pască cu brânză dulce – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

3 kg făină
20 g drojdie
1 l lapte
400 g unt

700 g zahăr
12 gălbenușuri
2 lingurițe sarecoajă de portocală
zahăr vanilat

nucșoară
Ingrediente pentru prima umplutură: dulceață
Ingrediente pentru a 2-a umplutură:
400 g brânză de vaci
4 linguri smântână
2 ouă
zahăr

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, turnăm făina cernută. Într-un bol separat, adăugăm drojdia, zahărul, 4 linguri de lapte și 2 linguri de făină. Amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer.

ADVERTISING

2. Acoperim maiaua cu un prosop și o lăsăm la crescut 15 minute.

3. Separăm gălbenușurile de albușuri. Adăugăm laptele și amestecăm foarte bine. Într-un bol separat, amestecăm 250 g de zahăr cu sare, nucșoară, zahăr vanilat și coajă de portocală.

4. Turnăm amestecul obținut, peste maia. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen.

5. Adăugăm untul topit și frământăm bine.

ADVERTISING

6. Lăsăm aluatul la crescut timp de 60 de minute.

7. Împărțim aluatul 3 bucățele egale. Întindem 2 părți în 2 foi subțiri.

8. Adăugăm dulceața și formăm rulourile.

9. Împletim rulourile și formăm cozonacul.

ADVERTISING

10. Așezăm cozonacul într-o tavă de copt.

11. Din aluatul rămas, formăm pasca.

12. Dintr-o bucățică de aluat, formăm modelul de deasupra.

13. Adăugăm umplutura de brânză.

ADVERTISING

14. Coacem cozonacul la temperatura de 180 de grade, timp de 30-40 de minute. Procedăm la fel și cu pasca. Înainte de coacere, tapetăm cu ou bătut.

sursa: bucatarianoastra.online

ADVERTISING
ADVERTISING