Această plantă este ELIXIRUL TINEREŢII – Reţetă MACERAT… Medicament naturist

Aloe Vera este o plantă originară din nordul Africii şi este cultivată în Jamaica, China, Australia,Tanzania, Kenya, Cuba, Republica Dominicană, Mexic, S.U.A  şi asta se datorează proprietăţilor sale în cosmetică şi medicina alternativă.

Aloe Vera conţine vitaminele A, B4, B9, B12, C, E, dar şi numeroase minerale ca : potasiu, cupru, calciu, seleniu, magneziu, crom, zinc, sodiu. Aloe Vera are proprietăţi antiseptice, analgezice, antioxidante, antialergice şi antiinflamatorii. 

Dintre cele mai populare produse pe bază de aloe vera sunt gelurile împotriva durerilor provocate de artrită, reumatism, dureri de coloană, sciatică  şi de alte afecţiuni osoase şi musculare, dar şi a unor afecţiuni ale pielii, ameliorează arsurile solare, calmează iritaţiil

Aloe Vera are beneficii asupra sistemului imunitar, pentru sănătatea cavităţii bucale, îmbunătăţeşte memoria, ajută în cazurile de constipaţie, având şi efect laxativ, are beneficii asupra aparatului digestiv. 

Planta de aloe vera este folosită sub mai multe forme, de la gelul care se află în interiorul frunzelor, până la capsulele cu extract de aloe, suc şi creme.
Este folosită cu mare succes şi în industria cosmetică, începând de la creme hidratante, antiriduri, antiacneice, până la loţiuni, şampoane, măşti.

IATĂ UN MACERAT DIN MIERE ŞI FRUNZE DE ALOE VERA

Cum să faci în mod corect un macerat de Aloe Vera și cum îți tratează  organismul! - Secretele.com


Pentru a prepara maceratul, avem nevoie de frunzele unei plante de aloe vera ce nu a mai fost udată în ultimele 5 zile, iar în alegerea frunzelor este indicat să le rupem pe cele dinspre exterior,  deoarece acestea au un conţinut mai bogat de antioxidanţi.

Putem să preparăm oricât macerat dorim, trebuie doar să avem grijă ca proporția să fie următoarea: 40% aloe vera şi 60% miere. Vom spăla frunzele şi le vom pisa foarte bine  şi vom folosi atât sucul, cât şi planta stoarsă.

CITESTE SI: Leacul pentru boala secolului – 3 ingrediente care omoară orice tip de cancer
 

Avem nevoie de miere în care vom amesteca sucul şi planta, astfel că la 500 g. de miere adăugăm 200 g. de suc cu plantă, vom mai adăuga zeama de la 2 lămâi şi 2 linguriţe de propolis, apoi amestecăm bine, punem compoziţia obţinută într-un borcan care se închide ermetic şi lăsăm la macerat timp de 2 săptămâni, la temeperatura camerei, la loc întunecos. 

Dacă doriţi să preparaţi mai puţin macerat, atunci vă raportaţi la cantităţile pe care le calculaţi pentru toate ingredientele .

După trecerea celor 2 săptămâni, putem începe tratamentul şi vom lua câte o linguriţă de macerat cu 30 de minute înaintea fiecărei mese, iar perioada de administrare poate ajunge şi la 1 an, însă va trebui să scoatem din alimentaţia noastră o parte din alimentele dulci, ţinând seama că am adăugat miere în preparat.

Iată la ce ne ajută acest macerat de aloe vere şi miere :
–  creşte imunitatea
–  previne afecţiunile respiratorii
–  stimulează detoxifierea colonului
–  tratează ficatul gras, dar este recomandat şi în hepatite


–  scade colesterolul, menţinând în parametri tonusul cardiovascular
–  previne anemia provocată de curele de slăbire
–  previne cancerul
–  întârzie procesul de îmbătrânire
–  curăţă tenul de coşuri şi acnee
–  stopează căderea părului şi-l regenerează, previne albirea prematură a acestuia

-luptă împotriva infecţiilor sau inflamaţiilor cronice, abcese, artroze.
 – ajută organismul în convalescenţă
 – menţine tinereţea şi  frumuseţea

VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !