Cristian Popescu-Piedone, mesaj controversat către supraviețuitorii și familiile victimelor din colectiv, înainte de a merge la închisoare

Fostul primar al Sectorului 4, actualmente al Sectorului 5 a primit o pedeapsă înjumătățită față de cea de la instanța de fond.

Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Edilul s-a predat
Cristian Popescu Piedone s-a predat la o secție de poliție din Capitală, după condamnarea la închisoare. Avocatul primarului, Vlad Hosu, a declarat, pentru Impact.ro, că este împreună cu clientul său la secție, de unde va fi dus la Penitenciarul Rahova.

Ce a dezvăluit edilul înainte de verdictul final
„Dacă acarul Păun poate fi Piedone și Piedone poate să îi învie pe toți morții ăia, am tăcut 7 ani de zile. Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile. Nevinovat! Nu puteți să știți ce înseamnă să nu te bucuri de ziua de mâine și să aștepți, pe nedreptate”. În prezent primar al Sectorului 5, Piedone susține că nu are încredere în justiție, ci „doar în Dumnezeu”, catalogând prima decizie a instanței, cea în care a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, drept „un pluton de execuție”.

Nu sunt fată mare și nu e niciun politician din țara asta, dar vreau să răspund pentru ce fac și nu pentru ce nu am făcut. (…) Nu vreau un pluton de execuție, cum s-a întâmplat la fond”, a afirmat Cristian Popescu Piedone, conform playtech.ro.