Sănătate & Wellness

Este anotimpul în care țuica fiartă este la modă. Nu te-ai întrebat niciodată ce se întâmplă în corpul tău atunci când o consumi? Noi avem răspunsul

ADVERTISING

În medicina naturistă există numeroase remedii de prevenire şi tratare a efectelor gripei şi răcelii. Unul dintre ele este tradiţionala ţuică fiartă, în care se strecoară şi câteva boabe de piper negru.

Remediile asupra organismului ale ţuicii fierte se cunosc de pe vremea vechilor daci. Strămoşii noştri ar fi utilizat delicioasa licoare bachică pentru a trata încă din acele vremuri răceala şi gripa.

Compoziţia chimică a ţuicii este ceea ce-i conferă puteri miraculoase în tratarea stărilor de răceală sau de gripă. Potrivit specialiştilor, ţuica, pentru că este obţinută în mare parte din plante, conţine fier al cărui rol este acela de a încălzi organismul şi de a-l relaxa.

O altă componentă este etanolul din alcoolul pe care ţuica îl conţine.

Această substanţă are rolul de a pune sângele în mişcare, provocând transpiraţia organismului. Prin transpiraţie se elimină practic substanţele toxice din corp. „Nu este niciun secret faptul că ţuica ajută în tratarea răcelilor.

ADVERTISING

Fierul şi etanolul, cele mai importante substanţe chimice din compoziţia ei sunt benefice pentru organism”, ne explică Roxana Tomescu, asistent în cadrul unei farmacii cu profil homeopat din Slobozia.

Beneficiile pe care le ofera tuica fiarta pentru sanatatea noastra

– Vaporii calzi de alcool etilic produc o dilatare a vaselor capilare din plamani, permitand o mai buna oxigenare a sangelui

– Ajuta la prevenirea arterosclerozei si a infarctului miocardic, fiind recomandata si in cazul anemiilor, in cantitati de maxim 30/ml zi;

– Creste viteza de producere a hemoglobinei si a hematiilor si are un continut bogat de fier;

ADVERTISING

– Are proprietatea de a curata depunerile de colesterol de pe artere;

– Ajuta ficatul si bila;

Ce se întâmplă în corpul nostru când bem țuică

Este anotimpul în care țuica fiartă este la modă! Nu te-ai întrebat niciodată ce se întâmplă în corpul tău atunci când o consumi? Noi avem răspunsul.

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când consumi un pahar de țuică

Țuica este o băutură alcoolică tradițional românească care se obține din fermentarea prunelor. Majoritatea românilor au gustat măcar o dată licoarea tradițională mai ales în anotimpul rece. Ca și în cazul celorlalte băuturi alcoolice românești, cu cât este mai veche, tu atât este mai bună. Țuica are în jur de 24-28 grade, țuica bătrână de 32-48 grade și horinca în jur de 50- 55 grade. Nicio țuică nu coboară sub 24% concentrația alcoolica.

ADVERTISING

Țuica este recomandată să fie consumată alături de mâncăruri grase precum slănină, fripturi de porc, preparate tradiționale. Această licoare magică tradițională are efect asupra digestiei și metabolizării organismului.

Cum să obții cea mai bună țuică fiartă

Iată o rețetă tradițională de preparare a licorii magice. Țuica poate fi consumată și în forma ei pură, dar în anotimpul rece este mai bună fiartă cu condimente alese cu grijă.

Ingredinte:

500 ml ţuică
5 linguriţe miere
10 boabe piper
10 cuişoare
1 vârf cuţit scorţişoară

Se pune ţuica într-un ibric la fiert cu piperul, scorţişoara şi cuişoarele. Când s-a încălzit de ies aburi se adaugă mierea şi se amestecă puţin, până se contopeşte totul într-un vis de iarnă. Imediat ce dă în clocot se ia de pe foc şi se acoperă; se oferă în ceşcuţe mici de lut, cât mai strânse la gură, să se răcească încet.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING