CEAPA: o sursa inepuizabila de sanatate si un dar al naturii

Ceapa este un super aliment, un dar al naturii. Compozitia nutritionala a unei cepe este destul de impresionanta: CONTINE VITAMINELE A, C, B1, B2, B3, B6, B12, K, CALCIU, POTASIU, FOSFOR, ZINC, SELENIU, sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei si producerea de compusi care duc la iritarea si lacrimarea ochilor.

In urma consumarii acestui aliment el ajuta la:

Imunitate mai puternica:
Un mecanism de aparare mai puternic ne va asigura ca nu vom contacta bolile care sunt cauzate de bacterii, ciuperci si alte infectii virale. Natura are multe moduri naturale de a ne ajuta la prevenirea radicalilor liberi.

Ceapa este una dintre aceste modalitati naturale de a construi o imunitate mai puternica.

Prevenirea cancerului:
Radicalii liberi din organism provoaca o crestere anormala a celulelor care adesea conduc la cancer.

Ceapa contine fitonutrienti, cum ar fi quercetinul si alte flavonoide care ajuta la combaterea radicalilor liberi. Compusii sulfului gasiti in ceapa sunt folositori in combaterea cancerului.

Detoxifiere:
Detoxifierea a devenit o tendinta populara in zilele noastre, dar pe langa faptul ca este “la moda”, este un proces extrem de important pentru corpul nostru.

Acest proces ajuta organismul sa elimine mai multe toxine si colesterol rau, acumulate datorita alimentatiei proaste si a lipsei exercitiilor fizice.

CEAPA

Digestie sanatoasa:
Bogata in fibre, ceapa actioneaza ca un laxativ natural. Fibrele ajuta la curatarea intestinelor si la indepartarea deseurilor din organism.

Ceapa contine si saponine care ajuta la ameliorarea durerilor de stomac sau a crampelor.

Gestioneaza anemia:
Anemia este cauzata de deficienta de fier si poate deveni destul de severa. Exista diverse medicamente care ajuta la echilibrarea si mentinerea nivelului de hemoglobina in corp.

Cu toate acestea, drumul natural ne impiedica de efectele secundare ale acestor produse farmaceutice.

Ceapa contine 0,2mg de fier la 100g de ceapa si o cantitate considerabila de acid folic. Acidul folic ajuta la absorbtia fierului si este adesea recomandat femeilor insarcinate.

Cresterea parului:
Atunci cand parul incepe sa cada poate fi din cauza stresului, varstei sau lipsei de nutrienti.

Consumul alimentelor bogate in potasiu este util in cazul acestei conditii. Nu numai ca ceapa este cunoscuta pentru promovarea cresterii parului, dar este, de asemenea, si un remediu foarte bun pentru matreata.

Amestecati iaurt cu sucul de la o ceapa si lasati sa actioneze timp de o jumatate de ora. Va va intari firul de par si va elimina matreata.

Anti-imbatranire:
Natura antioxidanta a cepei nu este un secret; de asemenea, ajuta la stimularea productiei interne de antioxidanti in corpul dumneavoastra. Imbatranirea este cauzata de acumularea elementelor nocive pe care pielea le absoarbe si de efectele radicalilor liberi.

Ceapa, cu proprietatile sale detoxifiante si antioxidante, incetineste procesul de imbatranire.

Proprietati anti-fungice si antimicrobiene:
Nu numai ca ceapa impiedica infectiile si bolile virale, ci lupta si impotriva bacteriilor.

Diminueaza durerea:
Imi amintesc ca am fost sfatuit de bunica mea sa sa frec o ceapa taiata in zona in care ma intepase o albina.

Nu stiu cum a functionat, dar a oferit o usurare instantanee. Acelasi lucru este valabil si pentru iritarea urechii, adaugati cateva picaturi de suc de ceapa pe un tampon de bumbac si aplicati-l pe ureche pentru a scapa de durere si disconfort.

Tuse si raceala:
Atunci cand suferim de tuse sau de un virus gripal, deseori pregatim ceaiuri.

Se recomanda adaugarea unei cepe in apa fierbinte la prepararea ceaiului. Sucul de ceapa cu miere poate fi util pentru gatul inflamat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.