Sănătate & Wellness

Cel mai bun “doctor” de stomac. ALIMENTE care iti REPARA stomacul

ADVERTISING

Cum scapi de durerea de stomac. Cele mai utile remedii

Cu toții ne mai confruntăm cu dureri de stomac din anumite cauze, dar nu știm cum să scăpăm rapid de ea. Uneori, disconfortul este insuportabil și nici măcar pastilele nu mai fac față, așa că ne-ar ajuta mult să cunoaștem câteva trucuri la care să apelăm în astfel de situații pentru a ne simți mai bine.

Trucuri pentru durerea de stomac

Durerile de stomac apar frecvent în diferite situații. Putem avea parte de dureri atât din cauza mâncării care nu ne face bine, fie din cauza stresului sau chiar pentru că nu mâncăm suficient. În astfel de situații, este bine să știm ce avem de făcut pentru a ne simți mai bine. Dacă situația se agravează, trebuie să consultăm urgent un medic.

Medicii spun că este important felul în care dormim și cât de bine ne odihnim. Încearcă să eviți dormitul pe burtă sau pe partea dreaptă, pentru a nu exercita presiune asupra stomacului. Mai mult, ține capul puțin ridicat față de restul corpului.

Este important să nu mâncăm și imediat să ne punem la somn; recomandat este să treacă două ore după ce ați servit masa și apoi să dormiți. Mai mult, asigurați-vă că masa nu este una consistentă, grasă, ci una ușoară. Astfel, organismul poate să realizeze procesul digestiv fără probleme, te vei odihni mai bine și vei evita gazele, durerile de stomac și arsurile gastrice.

ADVERTISING

De durerea de burtă sau de senzația de arsură scapi rapid cu ajutorul pansamentelor gastrice. Cărbunele medicinal este printre cele mai folosite tratamente în acest caz și printre cele mai ieftine și ușor de găsit.

Alimente care ne scapă de durerea de stomac

Există mai multe alimente pe care trebuie să le evităm atunci când avem dureri de stomac, pentru a nu agrava situația. Sunt alimente care, dacă avem o sensibilitate, ne fac să ne simțim și mai rău și pe care nu ar trebui să le consumăm:

⦁ alcoolul;
⦁ apele carbogazoase;
⦁ cafeaua;

⦁ condimentele: muştar, piper, boia, hrean, ardei iute, scorţişoara, cuişoarele;
⦁ prăjilile;
⦁ ouăle fierte tari;

ADVERTISING

⦁ carnea sărată sau afumată;
⦁ pâinea neagră;
⦁ pâinea proaspătă;

⦁ alimentele preparate în grăsimi;
⦁ alimente acide precum roşiile, citricele, castraveţii.

Când ne doare stomacul, covrigii uscați, fără sare și pâinea prăjită reduc rapid disconfortul. Pâinea prăjită calmează aciditatea, cu recomandarea ca pâinea să fie albă, pentru că ce neagră are semințe, care stimulează sucul gastric.

Aloe Vera este foarte bună pentru problemele de la stomac. Are o mulțime de beneficii în acest sens atât sub formă de suc realizat acasă, cât și capsule, geluri.

ADVERTISING

Astfel, planta ajută la:

⦁ cicatrizarea rănilor provocate de ulcerul gastric sau duodenal;
⦁ reducerea inflamaţiei în caz de gastrită sau duodenită;

⦁ regenerarea mucoaselor gastrice;
⦁ tratarea infecţiilor de la nivelul stomacului;
⦁ reducerea acidităţii gastrice.

ADVERTISING
ADVERTISING