Cum știți dacă aveți o tulburare de consum de alcool?

Studiul a analizat obiceiurile de băut și sănătatea inimii a peste 107.000 de europeni cu vârste cuprinse între 24 și 97 de ani începând cu anul 1982.

Rezultatele au arătat că cei care beau doar o băutură alcoolică „mică” pe zi și-au crescut semnificativ riscul de a dezvolta o afecțiune cardiacă numită fibrilație atrială, care provoacă bătăi neregulate ale inimii.

Această afecțiune nu este legată doar de amețeli și palpitații cardiace, ci și crește riscul de accident vascular cerebral.

În studiu, o băutură „mică” a fost definită ca 330 de mililitri de bere (mai puțin decât cutia tipică de 12 uncii), 120 de mililitri de vin (aproximativ opt linguri) și 40 de mililitri de băuturi spirtoase (2,7 linguri).

Cum știți dacă aveți o tulburare de consum de alcool?

Tulburarea consumului de alcool nu este ceva ce oamenii observă despre ei înșiși din timp. De obicei este adus la cunoștința ta de către o persoană dragă sau un prieten din anturajul tău.

Dacă credeți că ați putea avea o problemă de băut, încercați să nu mai beți complet timp de o lună. 

Dacă nu reușiți să treceți cu el, atunci poate că este o problemă. De asemenea, ar trebui să încercați să le cereți oamenilor din jur părerile lor. 

Dacă spun că sunt îngrijorați sau necăjiți, atunci este o problemă serioasă. La urma urmei, consumul de alcool în fiecare zi vă poate crește riscul de boli de inimă, infertilitate, osteoporoză și leziuni hepatice.

Dacă credeți că ați putea suferi de tulburări de consum de alcool, nu ezitați să căutați ajutor profesional. Cu cât veți primi mai repede un tratament, cu atât veți trăi mai mult.