Se aplică de vineri! E obligatoriu pentru toți românii. Anunț de ultimă oră

Apar noi schimbări majore în Italia 2022 în ceea ce privește restricțiile împotriva COVID-19, însă, totodată, românii stabiliți acolo vor fi nevoiți să respecte anumite măsuri sanitare până pe 15 iunie 2022.

Însă, în instituțiile locale, oamenii trebuie să poarte în continuare masca de protecție. De asemenea, în mijloacele de transport (autobuze, trenuri, avioane, nave), în cinematografe, teatre, şcoli, centre medicale şi la evenimentele publice, ce se desfăşoară în spaţii închise, masca de protecţie rămâne obligatorie până pe 15 iunie 2022.

În aceea ce privește locurile de muncă, angajații italieni sunt nevoiți să aibă mască de protecție doar în încăperile aglomerate.

Toate schimbările enumerate sunt incluse într-o nouă ordonanţă de guvern, semnată de ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, relatează Radio România Actualități.

De asemenea, subsecretarul de stat pentru sănătate, Andrea Costa, a confirmat faptul că greenpass-ul va fi necesar doar pentru a intra în centrele medicale şi în căminele de bătrâni din Italia.