GHIMBIRUL, mai eficient decat multe medicamente. Cum se prepara corect? 5 Retete pentru SANATATEA ta
Ghimbirul face parte din categoria „Remediile Naturale Stravechi” cu beneficii multiple asupra sanatatii. Este unul dintre cei mai puternici antiinflamatori si antiseptici naturali, cu functie de calmare a durerii, de curatare si revitalizare. Contribuie activ la imbunatatirea digestiei, elimina starile de rau si accelereaza metabolismul pentru o pierdere in greutate mai usoara.
Poate fi consumat sub forma de pulbere, suc, ceai sau tinctura, adaugat la mancaruri sau diferite masti pentru piele si par. Indiferent de utilizare, ghimbirul are o actiune imediata, dar in acelasi timp extrem de puternica.
Ghimbirul remediu pentru raceala
Curatati o bucata mica de ghimbir si o dati pe razatoare.
Se amesteca ½ lingurita de radicina de lemn dulce su 3-5 boabe de piper negru zdrobit și cu 15 frunze de busuioc proaspat tocate marunt. Se toarna 3 cani de apa clocotita peste toate ingredientele de mai sus si se lasa la infuzat pentru cca 10 minute. Strecurati ceaiul si induciti-l cu miere dupa gust.
Sfat: Puteti inlocui lemnul dulce cu 3-5 cuisoare, mai ales daca suferiti de hipetensiune arteriala.
Ghimbir pentru dureri de cap
Daca aveti dureri de cap, uleiurile esentiale de ghimbir va vor ajuta.
Radeti o radacina de ghimbir (potrivita), si apoi pulpa rasa puneti-o intr-un tifon steril si apasati, strangeti pana veti obtine sucul din radacina de ghimbir. Sucul se amesteca cu o cantitiate de ulei de masline de 5 ori mai mare decat rezultatul acestuia. Masati usor uleiul de ghimbir pe tample.
Ghimbirul remediu pentru durererile de gat
Ghimbirul dezinfecteaza gatul si amelioareaza rapid durerile acestuia.
Pe langa ghimbir, nu aveti nevoie decat de lamaie si miere. Fierbeti apa pentru ceai! Adaugati 2-3 feli de radacina de ghimbir si o felie de lamaie. Lasati la infuzat pentru cateva minute. La sfarsit se poate adauga miere dupa gust.
Ghimbirul ca suport in dieta
Daca tineti post sau doriti sa slabiti, consumati apa cu ghimbir. Ghimbirul stimuleaza metabolismul și, prin urmare, sustine dieta.
Taiati o bucata de ghimbir, dintr-o radacina proaspata si feliati-o in bucati de 2 cm. Se toarna apa clocotita peste felii intr-o ceasca mare si se lasa totul sa stea 5-10 minute. Acum puteti turna preparatul in apa dupa cum doriti, de asemenea puteti sa-l consumati pe tot parcursul zilei.
Sfat: Nu consumati mai mult de 50 de grame de ghimbir pe zi. Puteti simti reactii adverse la ghimbir, de exemplu, arsurile la stomac.