Horoscop Special. Ești un iubitor de Yin sau de Yang? Descoperă-ți polaritatea și găsește-ți partenerul ideal

Probabil că unul dintre principiile filozofiei chineze antice care nu și-a pierdut valabilitatea este conceptul de Yin și Yang, adică polaritatea care permite echilibrul pe care îl găsim prezent în întreaga natură și în acțiunile noastre zilnice. Deși cu nume diferite, este vorba de același concept.

Yin și Yang reprezintă fundamentul filozofiei chineze, două energii opuse care au nevoie și se completează reciproc, existența uneia depinzând de existența celeilalte. Yin și Yang este un simbol al armoniei datorită echilibrului produs de interacțiunea dintre cele două energii.

Dacă te uiți în jurul tău, totul are un Yin și un Yang. Un Yin și un Yang împreună se numesc Tao, care înseamnă „calea”. Tao este termenul chinezesc antic pentru principiul ordonator care face posibilă armonia.

Ce este principiul Yin și ce este Yang?

Pur și simplu, Yin este cel care indică primirea, pasivitatea, calitățile care au fost atribuite în mod tradițional sexului feminin, cum ar fi maternitatea, pământul, luna, sensibilitatea, deși acestea nu sunt exclusive unui sex. În schimb, principiul Yang este cel motor, activ, agresiv, cu caracteristici atribuite sexului masculin, Soarelui, luminii și apare atât la bărbați cât și la femei.

Fiecare element din natură conține ambele principii, cunoscute și sub numele de polaritate, Yin este negativ și Yang este pozitiv, ceea ce nu indică în niciun moment că sunt „bune sau rele”, ci câmpul polar al celuilalt, contrariile polare se atrag. 

Principiul Yin și Yang este cea mai clară explicație a fenomenelor naturale. De exemplu, atunci când inima bate și trimite sângele prin artera aortă, așa-numita sistole, ea se află în momentul Yang, puternică, agresivă, iar câteva secunde mai târziu se relaxează pentru a primi sângele, este pasivă, în momentul Yin, pentru ca apoi să revină la Yang.

Dacă ne uităm în jurul nostru, vom găsi exemple imediat, în viața de zi cu zi. Când clipești, îți închizi pleoapele – asta înseamnă Yang, pozitiv – și apoi le deschizi – Yin, polaritate negativă. Când inspiri, inspiri aer, iar plămânii tăi sunt în Yin – receptivi, pasivi – pentru ca oxigenul să intre, iar când expiri ești în Yang, polaritatea pozitivă.

Un principiu general care se aplică tuturor mișcărilor, accelerației și frânării, exploziei și imploziei, avansului și rezistenței și așa mai departe. Totul are un Yin și un Yang. Când mesteci mâncarea folosești Yang-ul, forța, iar când o înghiți Yin-ul, partea pasivă care îți permite să înghiți, întregul organism lucrează cu ambele polarități.

Lumina este Yang, iar absența luminii este Yin, dar chiar și această lipsă de lumină lipsește, deoarece semințele germinează în întunericul din interiorul pământului și apoi ies la suprafață pentru a căuta Soarele. În cazul oamenilor, toți avem elemente Yin – polaritate negativă, pasivă, receptivă, numită feminină – și elemente Yang – polaritate activă, pozitivă sau masculină.

Echilibrul dintre cele două elemente este ceea ce ne definește personalitatea. Poți fi bărbat și să ai multe elemente Yin în personalitatea ta, sau femeie și să ai multe elemente Yang. Nu există stereotipuri.

În funcție de modul în care sunt exprimate sexualitatea și dragostea, iubiții sunt adesea considerați Yang sau Yin. Asta nu înseamnă că sunt sută la sută una sau alta, ci că în balanță domnește un pic mai mult una dintre cele două.

Ești un iubitor de Yang?

Iubitorii Yang iau inițiativa în viață și în dormitor. Energia lor sexuală crește rapid și își are originea în organele genitale și trebuie să fie atrasă treptat spre celelalte părți ale corpului.

În dragoste, îndrăgostiții Yang sunt caracterizați de un temperament puternic și pasional. Atunci când un iubitor Yang coabitează cu un alt iubitor Yang, combinația este explozivă, însă întâlnirea cu unul care are predominant elemente Yin realizează echilibrul. Această polaritate pozitivă Yang reprezintă generozitatea, mișcarea, energia masculină, focul, soarele, lumina zilei, căldura, uscăciunea, viteza, siguranța de sine, intelectul.

Conform filozofiei chineze și învățăturilor lui Tao și Feng Shui, ființa noastră interioară nu face diferențe de gen, ci caută expresia Yin și Yang în ceilalți. Tocmai această tendință arată de ce cineva Yang caută un iubit Yin sau cineva predominant Yin caută un iubit Yang, indiferent de sexul lor. Deoarece posedăm ambele principii, toți avem întotdeauna capacitatea de a fi donatori și primitori, depinde doar de care dintre cele două elemente predomină mai mult: Yin sau Yang.

Ești un iubitor de Yin?

Iubitorii de Yin sunt receptivi, pasivi, sensibili, senzuali și mai intuitivi. Energia lor sexuală provine din zonele exterioare ale corpului și trebuie să fie transportată la organele genitale, venind de la piele și mergând la chakra rădăcinii, spre deosebire de iubitorii Yang a căror energie provine din acel centru sexual.

Iubiților Yin le place să nu se grăbească și să se bucure de preludiu în timp ce dragostea se acumulează. Iubitorii de Yang sunt interesați de acțiune, nu de pierdere de timp. Yin reprezintă polaritatea negativă sau recepția, liniștea, energia feminină, Luna, noaptea, frigul, umezeala, lentoarea, pasivitatea, receptivitatea, formele rotunde și netede, intuiția și pământul.

Nu există oameni sută la sută Yang și sută la sută Yin. Predominanța unui element asupra celuilalt este ceea ce caracterizează modul lor de a iubi și de a se comporta în viață. Cunoașterea acestor principii de bază ale filozofiei Tao vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine natura, înclinațiile în materie de dragoste și chiar orientarea sexuală.