HOROSCOP SPECIAL

Horoscopul energiilor cu Cristina Demetrescu. Taurii ajung foarte departe, Scorpionii sunt cei mai mari detectivi ai zodiacului

Fiecare dintre noi îşi poate folosi energia expansiunii în funcție de zodie, spune astrologul Cristina Demetrescu, iar pentru asta trebuie să ştii în ce tipar te încadrezi.

Fiecare zodie are două valenţe, partea bună şi mai puţin bună, iar pentru a şti cum să faci să-ţi fie bine şi să nu te împotmoleşti e important să recunoşti în ce parte te situezi.

“Sunt niște tipare și tocmai ca să fiu imparțială, am să vorbesc despre ambele valențe, pentru că fiecare zodie are bune și rele, și pentru că fiecare trebuie să vadă ce îl caracterizează și cum își folosește această energie a expansiunii.

Horoscopul energiilor pentru Berbec

Berbecul se spune că este un pionier. Adică dacă își propune o țintă, Berbecul este cel mai mare pionier și inovator al zodiacului. Berbecului îi sunt hărăzite tot timpul idei noi, capul lui înmagazinează tot felul de lucruri interesante, tot felul de idei noi şi atâta vreme cât se folosește de impulsul, de focul acela de moment, de motorul ăla de energie, el poate să ajungă foarte departe. Berbecul este un aport extraordinar pentru ideile noi.

În sens negativ, Berbecii au aceste idei, dar nu le urmează. Adică vorbesc despre ele, dar nu merg pe ele. Tocmai pentru că fitilul acesta este foarte scurt și îi permite Berbecului să țâșnească și să plece cumva ca din pistol pe drumul expansiunii și uneori nu și-l folosește. Adică, ratează momentul. Partea neexpansivă din Berbec este că el trăiește ziua momentul, a doua zi s-a trezit și a uitat despre ce este vorba.

Asta este singura singura problemă, dar uneori și egoismul. Se spune despre Berbec că nu se gândește suficient la impactul ideilor lor lui asupra asupra oamenilor. Ar fi bine să își folosească acest potențial pentru că-l au mai mult decât oricine. Adică sunt foarte smart, sunt sunt oameni înzestrați și în modă, și în inginerie, și în economie, peste tot.

Horoscopul energiilor pentru Taur

Taurul poate să fie din punct de vedere expansiv un investitor, face din scopul lui de viață, face din bani sau din afaceri un scop de viață, deci poate să ajungă foarte departe, are aceste calități în artă. Este o zodie venusiană și are zestre astrală pe creativitate și pe tot ce ține de partea artistică. Dar banii pentru Taur sunt un punct, adică stimulează.

Taurul mai puțin expansiv este cel care este acela care suflă în iaurt, zgârcitul căruia îi este frică să investească, care care se teme. Dar există și o categorie mai comodă, iar acolo nu se pune problema nici de investiție, pur și simplu se mulțumește cu ceea ce are. Este o zodie care se definește prin verbul “a avea”. Poate nu-i lipsesc anumite lucruri, nici nu o să aibă foarte mult, dar nici nu se agită, adică cumva rămâne într-o zonă de confort.

Horoscopul energiilor pentru Gemeni

Gemenii sunt foarte expansivi, în sensul că sunt multivalenți, iar cei care au anumite înzestrări creative, artistice te șochează prin calitățile lor și prin ceea ce știu să facă. Adică un același Geamăn poate să știe să și cânte, să și scrie, să și predea, să și danseze, sunt buni și la vorbit, sunt buni și la sport, sunt și haioși, sunt și glumeți şi această expansiune poate nu este o expansiune foarte lungă, cu bătaie foarte lungă.

Adică Geamănul nu-și propune neapărat să ajungă pe Lună niciodată, pe el îl sperie capătul străzii, pentru că nu știe ce este după acest punct, dar se poate extinde etajat, supraetajat. Este un om care are un mic univers acolo și universul ăsta de cele mai multe ori este unul de-a dreptul fascinant, adică Gemenii sunt unii dintre cei mai seducători oameni prin acest fel al lor de a fi și îi stimulează pe alții.

Gemenii neexpansivi sunt cei asemănători unui castor care sabotează și de multe ori dintr-o rațiune prea abruptă, dintr-un scepticism, refuză cumva să mai evolueze şi uneori văd zidul în fața ochilor. Oricât le-ai explica că există ceva după, pur și simplu ei rămân în starea lor de cârcotaș. Este una dintre zodiile pe care nu ai cum s-o ajuți, dacă nu te lasă s-o ajuți.

Horoscopul energiilor pentru Rac

Racul este expansiv emoțional prin emoțiile lui. Dacă un Rac simte, se duce pe lună. Important este ca el să se bazeze, să aibă un fitul sau motivația lui este legată de un factor emoțional. Pe Rac îl scoţi din casă dacă el simte nevoia să călătorească, deși se spune că Racul e mai domestic.

Dacă el simte și și-a făcut o pasiune, din ceva, din orice, din muzică, din teatru, din film, din călătorit, din citit, Racul ajunge foarte departe. Este exact genul care se bazează cumva pe idealurile și pe iubirile lui. Dacă un Rac iubește la capătul pământului se duce până la capătul pământului.

Pe partea cealaltă, avem Racul neexpansiv, care este Racul domestic și care își formează un univers numai din bărbatul și copiii lui.

Horoscopul energiilor pentru Leu

Leii, mai ales cei care sunt hărăziți cu talent, cu creativitate, sunt o zodie ludică. El ajunge departe, dar îi cară și pe alții după el. Își asumă funcții de conducere, simte să fie puternic, simte să strălucească. Sunt foarte mulți actori, artiști care sunt Lei și care au plecat de la dorința lor, poate mai egoistă de strălucire, dar au ajuns foarte departe și strălucire asta cumva au dăruit-o și altora pentru că sunt ambițioși.

În partea cealaltă există Leul refractar, încăpățânat, conservator, există. Unii petrec foarte mult timp rumegând un proiect până să-l întoarcă pe toate părțile și până să-l pună în aplicare. Deci este o zodie care poate să piardă foarte mult timp și nu expansionează datorită felului de a fi, adică al conservatorismului și al faptului că nu se adaptează temporal vizavi de ceea ce are de făcut.

Şi orgoliile apar aici, pentru că Leul pierde foarte mult pe orgolii. Un alt fel de a pierde al Leului este atunci când nu expansionează pentru el, dar o face pentru persoana iubită.

Horoscopul energiilor pentru Fecioară

Fecioara sau oaia neagră. Îi spun aşa în sensul că Fecioara care învață, știe, cunoaște, este specializată într-un domeniu, stăpânește și reușește să primească și niște feedback-uri de la ceilalți, cum că este bună, folositoare, muncitoare, analitică, care vede ce altă altă zodie nu vede, care este atentă la amănunte, ajunge foarte departe pentru că trag alții de ea.

Există însă latura asta fricii și a neîncrederii, care este aproape patologică. Adică putem să să spunem că zona de frică patologică, de anxietate este guvernată în zodiac de zodia Fecioarei. E irațională, inexplicabilă şi asta vine de cele mai multe ori din educație.

Sunt Fecioare care pur și simplu creează atacuri de panică din lucruri aberante. Ce să facă? Să se roage, să transfere din capacitate. Este ca la Gemeni, unde creierul e prea prea bombardat, înmagazinează foarte multe gânduri și nu mai digeră anumite lucrurile, nu-și mai permit să simtă. Și fără simțul ăsta nu putem merge mai departe.

Horoscopul energiilor pentru Balanţă

Balanțele, când se duc într-o extremă, pentru că vorbim despre o zodie care arată ca un cântar, pot ajunge foarte departe. Sunt câțiva bogați ai lumii care care sunt născuți în această zodie, sunt oamenii care până la urmă își permit să exploreze universul ăsta, lumea în fel și chip. Sunt persoane care au avut foarte mult curaj să se ducă într-o anumită direcție, dar sacrificând pe partea cealaltă. Am întâlnit foarte mulți oameni realizați din toate punctele de vedere, dar cărora însă le lipsește latura asta emoțională.

În partea cealaltă sunt Balanțe care sunt nehotărâte, amână, nu călătoresc, se lasă influențate sau, mai rău, călătoresc prin destinele altora, se lase influențate și ajung unde vor alții sau fac lucruri cu jumătate de măsură.

Cea mai mare rată de abandon a studiilor superioare este la Balanță. Nativii acestei zodii încep ceva cu energie foarte multă și o pierd pe parcurs. Sunt aceste zodii care nu sunt antrenate, nu sunt cai de curse lungi, cum ar fi și Balanța, și Fecioara, și Geamănul, și Taurul, și Berbecul. Deci sunt foarte multe zodii care care au puțin nevoie de antrenament.

Horoscopul energiilor pentru Scorpion

Scorpionul este expansiv acolo unde altul nu poate să fie expansiv. El caută și scormonește și găsește ceea ce practic nimeni nu face. Ei sunt cei mai mari căutători de secrete, de ocult, sunt ca niște chirurgi, sunt ca niște raze x și se pot duce foarte adânc în tot felul de probleme.

Adică sunt marii căutători de lucruri pierdute, cum s-ar spune. Scorpionul de multe ori găsește ceea ce altul n-a găsit niciodată. Nu se întâmplă de la sine lucrul acesta. Scorpionul intuitiv și care are un anumit antrenament în sensul ăsta este cel care găsește întotdeauna, sunt cei mai mari detectivi ai zodiacului.

Există însă o latură, o parte din Scorpioni care sunt atei, ei nu cred în nimic, dar problema este alta: că ei nu explorează, dar nu te lasă nici pe tine, adică trebuie să te controleze, trebuie să te blocheze, există latura asta a scorpionului cinic. Dar într-o bună zi, tocmai lor, care nu cred în nimic, li se întâmplă ceva și încep să creadă. Este o zodie foarte puternică, înzestrată adesea cu clarviziune.

Horoscopul energiilor pentru Săgetător

Săgetătorul este o zodie care guvernează această expansiune: călătoriile în străinătate, studiile superioare, doctoratele, tot ce ține de studii spirituale, adică ideologiile. Ei guvernează clădirea bisericii: spun cred, dar nu mă duc la biserică.

Săgetătorul poate să ajungă foarte departe, pentru că asta trăiește, e curios, caută uneori mai mult decât își vede de treaba lui, este o zodie foarte expansivă. Este o zodie foarte expansivă, poate să ajungă departe

În latura cealaltă a Săgetătorului, există oameni superficiale, care pur și simplu sunt foarte optimiști. Este o zodie norocoasă, dar doar cu optimism, lucrurile nu vin spre nimeni.

Horoscopul energiilor pentru Capricorn

Capricornul este genul de zodie expansivă, dar cu foarte mult echilibru. Succesul unui Capricon poate să vină după 40 și ceva de ani, ei sunt foarte relaxați, construiesc încet, sigur, exact așa cum se construiește un bloc. Nu sunt foarte exaltați, sunt genul de persoane care au un scop sigur și care știu ce vor să facă cu viața lor.

Este vorba despre o gestionare foarte corectă a timpului, adică nu sunt genul care vor să împuște iepurele imediat sau să se suie pe un piedestal nemeritat. Și atunci de foarte multe ori trebuie să ai foarte multă răbdare cu succesul Capricornului și cu ceea ce înțelege el prin prin realizare.

În extrema cealaltă, alţi Capricorni se sperie de muntele lor, drumul lor este un pic mai anevoios, cu mai multă curbe, cu mai multe serpentine, cu bolovani care cad, cu mai mult timp de urcat și atunci unii se sperie și renunță, se ascund în peștera acelui munte de unde nu mai ies niciodată.

Horoscopul energiilor pentru Vărsător

Vărsătorii sunt oamenii din zodia cea mai avangardistă, cea mai originală, cea mai vizionară, este o zodie care deja guvernează viitorul, aici avem segmentul celor mai mari inventatori, oamenii care care se aventurează într-un necunoscut și într-un întuneric fantastic, pe care nimeni nu-l vede.

Adică sunt oamenii care cred în viitor, în avangardă și care generează acele invenții care ajută mase întregi de oameni. Este o zodie cu impact colectiv și copiii aceștia care vin acum mie mi se pare că sunt o generație care or să schimbe lumea.

În partea celalaltă, avem Vărsătorul comod, care nu caută, care nu cercetează, care ciugulește de pe la alții. Este o zodie activă, sunt conservatori, au ideile lor rigide și nu folosesc suficientă voință ca să poată să ajungă unde își propun. Și atunci irosesc anumite talente, pentru că a manifesta un talent înseamnă totuși ani grei de travaliu.

Horoscopul energiilor pentru Pești

Peștii guvernează în zodiac mările și oceanele, ne indică faptul că această lume și acest univers nu are limită. Deci este o zodie fără care ne indică nouă un fel de infinit, un fel de nesfârșit şi că de fapt nouă nu ne ajunge o viață ca să căutăm și să explorăm tot ceea ce avem de cunoscut și de găsit.

Sunt oameni care înmagazinează de foarte multe ori informația mai multor vieți, sunt oameni care explorează și lor le place să descopere ceva, ceea ce alții încă n-au descoperit.

În partea cealaltă, tocmai pentru că vorbim despre mări și oceanele, Pește peștii se pot împrăștia, le poate fi frică, se pot sacrifica pentru alte cauze. Peștii tot timpul au dedus câte un prizonierat.

Foarte rar găsești câte un Pește care este liber și se pot închide în această închisoare a vieții și din care pot ieși foarte greu”, a spus astrologul Cristina Demetrescu, duminică, la Antena Stars.