RETETE

Înghețată facută în casă din 3 ingrediente. Rețeta rapidă și gustoasă

Înghețată cu cafea

ADVERTISING

Ingrediente:

– 200 ml de smântână pentru frișcă de cel puțin 33%;

– 116 g de lapte condensat;

– 1.5 linguri de cafea solubilă.

Cum se prepara:

ADVERTISING

Mixați toate ingredientele până veți obține o compoziție pufoasă și cremoasă.Turnați-o într-un vas, pe care trebuie să-l acoperiți cu folie alimentară și să-l puneți la congelator pentru 6-12 ore.

Înainte de a începe prepararea înghețatei, răciți bine smântâna pentru frișcă, telul mixerului și vasul, în care veți mixa ingredientele. Astfel procesul de mixare va fi mai rapid și mai simplu.

Combinați smântâna pentru frișcă și laptele condensat, iar apoi adăugați cafeaua solubilă. Evident, puteți înlocui cafeaua cu alte adaosuri: vanilie, o lingură de lichior sau câteva picături de esențe aromatice alimentare.

Începeți mixarea. Când smântâna va începe să se îngroașe, puteți mări viteza mixerului la maxim, însă aveți grijă să nu o transformați în unt. Compoziția pe care o veți obține trebuie să aibă consistența înghețatei topite: lichidă, dar foarte aerată și cremoasă.

ADVERTISING

Turnați compoziția obținută într-un vas potrivit pentru congelare și acoperiți-o cu folie alimentară. Puneți vasul în congelator pentru 6-12 ore.

Rețeta rapidă de: Înghețată cu lămâie

Ingrediente:

– aproximativ 2 pahare de lapte condensat (500 ml);

– ½ pahar de smântână grasă (125 ml);

ADVERTISING

– o lămâie medie, tăiată felii (fără sâmburi).

Cum se prepara:

Mixați toate ingredientele cu ajutorul unui blender, până veți obține o compoziție omogenă (lămâia se mărunțește cel mai greu, însă nici acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de 30 secunde, dacă o veți tăia în prealabil în felii subțiri).

Turnați compoziția obținută într-un vas și uniformizați-i suprafața cu ajutorul unei linguri sau spatule. Puneți vasul la congelator peste noapte.

ADVERTISING
ADVERTISING