ALTELE

Stropeste roșiile cu cenusa, lapte sau drojdie si le scapi de boli. 6 ingrasaminte pe care le ai la tine in casa

Drojdia cu zahăr pentru roșii și castraveți, îngrășământ făcut acasă

ADVERTISING

Cultivând roșii, mulți grădinari adaugă îngrășăminte minerale și organice. Unul dintre cele mai frecvente tipuri de îngrășăminte este drojdia. Drojdia este un grup de ciuperci unicelulare și este absolut sigură pentru sol și plante. Mai mult, acestea conțin un depozit de substanțe nutritive.

Au început să fie folosite în epoca sovietică, dar chiar și ani mai târziu, drojdia nu și-a pierdut popularitatea. În acest articol, veți afla despre beneficiile hrănirii cu drojdie, precum și cum și când să le utilizați.

Oamenii folosesc drojdia în următoarele:

gătit;
medicament;
producție industrială;
grădinărit.

Cum se folosește drojdia în grădinărit

Sunt îngrășăminte excelente , datorită compoziției sale bogate, nu numai pentru roșii, ci și pentru toate culturile de grădină în general. Cu pansament de drojdie , tufișurile se formează mai repede și capătă imunitate, ceea ce duce la o recoltă fructuoasă.

Drojdia poate fi utilizată în toate etapele vieții plantelor. Începeți să vă hrăniți cu răsaduri. În această perioadă, lăstarii tineri absorb o mulțime de microelemente utile, datorită cărora sistemul rădăcină devine mai puternic și crește mai repede. În viitor, va facilita culegerea și va fi mai ușor ca roșiile să prindă rădăcini.

ADVERTISING

Ar trebui să continuați să hrăniți și plantele adulte. Drojdia va ajuta la întărirea sistemului imunitar, va spori creșterea celulelor și mugurii înfloriți, va contribui la o creștere a randamentului viitor și va accelera fructificarea.

Pe lângă faptul că afectează plantele în sine, drojdia crește și activitatea bacteriilor solului în sol, crescând astfel mineralizarea și fertilitatea solului. A face acest îngrășământ este destul de simplu. Puteți folosi pulbere uscată, drojdie proaspătă de brutar sau granule.

Cum se pregătește drojdia ca îngrășământ. Mai multe variante:

În 5 litri de apă caldă trebuie diluat cu 1 kg de drojdie proaspătă. Imediat înainte de hrănire, diluați îngrășământul cu un raport de apă de 1:10.

În 5 litri de apă caldă, diluați o lingură de zahăr și 5 g de drojdie uscată. Apoi lăsați amestecul rezultat timp de 2-3 ore. Înainte de momeală diluați cu apă într-un raport de 1: 5.

ADVERTISING

În 3 litri de apă caldă, diluați 100 g drojdie de alcool și 100 g zahăr granulat. Acoperiți mixtura rezultată cu tifon și lăsați la infuzat timp de o săptămână într-o cameră caldă. Înainte de utilizare, diluați 1 cană de îngrășământ într-o găleată cu apă încălzită. Apa trebuie calculată cu 1 litru pe rădăcină.

ADVERTISING
ADVERTISING