STIRI NOI

Prognoza meteo ANM până pe 10 iunie 2024. Când vine vara în România și dacă vom scăpa de ploi în următoarea perioadă

ADVERTISING

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 13 mai- 10 iunie 2024. Așadar, în următoarele săptămâni vremea ar fi una normală, informează Antena 3 CNN.

Tot în perioada amintită mai sus regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, mai spun specialiștii, conform sursei menționate mai sus.

Aceste estimări sunt realizate de către ECMWF- Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

„Pe parcursul săptămânii viitoare vor fi intervale cu vreme mai instabilă, iar în majoritatea zonelor temperaturile se vor menține ușor sub normalul perioadei până spre weekendul următor.

Vor fi averse în zonele montane, deluroase şi în sud-vestul teritoriului, iar pe spaţii restrânse vor fi descărcări electrice şi cantităţi de apă moderate”,  au explicat meteorologii pentru Observator.

ADVERTISING

De asemenea, vântul ar avea uşoare intensificări în sudul Banatului şi izolat şi trecător în Moldova şi pe litoral. Totodată, temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 12-13 grade în Dealurile de Vest. 

În unele zone va fi ceață, iar la munte ploile își vor face simțită prezența. Acolo, temperaturile vor atinge maximum 23 de grade celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 3 și 13 grade Celsius.

”Cerul va avea înnorări, temporar chiar accentuate şi vor fi averse, însoţite pe alocuri de descărcări electrice pe arii extinse în centrul şi în sudul ţării, precum şi în zonele montane;

în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…25 l/mp. În restul teritoriului, ploi slabe se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificări mai ales în timpul ploilor.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING