Site icon YUSMEDIA.RO

Gogosi ca-n copilarie. Se prepara usor si sunt delicioase

Ingrediente

ADVERTISING

1 kg faina alba
6 galbenusuri
un cub drojdie proaspata (35 g)

o lingura lapte dulce
500 g lapte batut (sana)
2 plicuri zahar vanilat

100g zahar tos
esenta de rom
coaja de lamaie

50 g unt
un praf de sare
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Puneti faina cernuta in prealabil intr-un castron, in care se adauga aromele si zaharul tos. Se bat galbenusurile cu sarea si se toarna in faina.

ADVERTISING

Preparati o maia din drojdie, o lingura lapte putin caldut si o lingurita de zahar. Apoi, se pune maiaua si laptele batut peste faina si se framanta un aluat pana ce toate ingredientele sunt incorporate. Incalziti putin untul, adauandu-se putin cate putin in aluatul respectiv. Se framanta din nou si se lasa la crescut o ora.

Dupa ce a crescut, se intinde pe masa de lucru o foaie cu grosimea de un centimetru, se taie cu paharul, care a fost trecut in prealabil prin faina si se mai lasa la crescut aproximativ 10 min.

Se incinge foarte bine uleiul si se asaza in tigaie gogosile. La sfarsit se pudreaza sau se adauga topping (dupa preferinte).

ADVERTISING
ADVERTISING
Exit mobile version