RETETE

Reteta PERFECTA de MURATURI de toamna. Cum sa prepari cei mai buni castraveti bulgaresti! Iata care e SECRETUL

ADVERTISING

Murături de toamnă. Cum să prepari cei mai buni castraveți bulgărești

Sezonul murăturilor de toamnă a început deja. Rețeta recomandată pentru astăzi are legătură cu castraveții, mai exact, aceste legume delicioase vor ajunge în borcane pentru a putea fi savurate la iarnă la diferite preparate.

Castraveții murați merg de minune alături de carne, dar și de legume precum fasole, mazăre, năut, linte sau soia. Așadar, vineri, 11 septembrie, vom pregăti castraveți murați după o rețetă bulgărească.

În plus, castraveții sunt minunați lângă mâncărurile românești și sunt foarte sănătoși pentru că au un conținut mare de caroten, acid folic și calciu și nici nu au foarte multe calorii.

Castraveți murați. Rețetă bulgărească. Ingrediente

Înainte de a ne apuca să punem murături trebuie să ne asigurăm că avem borcane suficiente. Acestea trebuie neapărat spălate și sterilizate la cuptor, unde vor sta la foc mic timp de 10 minute.

ADVERTISING

Totodată, gospodinele nu trebuie să uite că și capacele trebuie sterilizate și verificate să se închidă perfect ermetic pentru a nu lăsa aerul să pătrundă în borcane.

Așadar, să trecem la treabă. Ingredientele necesare pentru castraveții murați sunt:

8-10 castraveți sau mai mulți, depinde ce cantitate vrei să puneți la borcane
70 ml oțet
3 linguri zahăr
sare grunjoasă
10 boabe de piper

10 boabe de muștar
foi de dafin
câteva rondele de ceapă
100 ml apă.

ADVERTISING

Mod de preparare castraveți murați, rețetă bulgărească

Ingredientele se multiplă în funcție de numărul de castraveți aleși pentru murat.

Pentru că am avut grijă să sterilizăm borcanele și capacele tot ce trebuie să facem acum este să spălăm castraveții

Ceapa se taie solzișori, moment în care se poate trece la punerea ingredientelor în borcane

În fiecare borcan se pun castraveți, ceapă, o frunză de dafin, boabe de piper și de muștar

ADVERTISING

Deasupra castraveților se presară puțin zahăr și sare pentru ca aceștia să devină dulci-acrișori

Se adaugă oțelul, iar apoi se umple restul de borcan cu apă

Fiecare borcan în parte trebuie să se agite pentru a se dizolva bine zahărul și sarea

Borcanele cu castraveți se pun la fiert, la bain marie, timp de 20-30 de minute

ADVERTISING

Sfat: apa în care fierb borcanele trebuie să ajungă până la gura recipientului

Borcanele se scot din apă până castraveții încep ușor să-și schimbe culoarea

Borcanele se lasă acoperite pe o suprafață plană pentru a se răcori complet

Se depozitează în cămară când sunt răcite de tot. scrie fanatik.ro

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING