Se va face înțelegerea anului? ”Noi îl predăm pe Putin, voi predați Taiwanul”. Detaliile momentului

Victoria Ucrainei în războiul împotriva Rusiei va schimba radical forma acesteia din urmă. Regimul lui Putin este condamnat și nu va supraviețui înfrângerii, susține Garry Kasparov conform publicației Obozrevatel.

Liderul opoziției ruse și campion mondial la șah, Garry Kasparov, a declarat într-un interviu acordat programului „Orestokratiya” că multe vor depinde de Occident, care nu a formulat încă o viziune a unei noi ordini mondiale după prăbușirea regimului lui Putin. De aceea, SUA amână în continuare furnizarea de arme către Ucraina și poartă o dezbatere internă despre ce să facă cu Rusia, care se prăbușește.

În opinia lui Kasparov, până în primăvară situația din Rusia va fi critică – începând cu prăbușirea sistemului de management și terminând cu probleme economice. Și până la sfârșitul primăverii, Forțele Armate ale Ucrainei pot pune capăt acestui război cu victorie. Pentru Rusia, în acest caz, există două bifurcări – să devină o colonie a Chinei sau să piardă unele regiuni și, prin orice mijloace, să devină parte a Europei.

”Xi Jinping nu l-a felicitat pe Putin la cea de-a 70-a aniversare, dar l-a felicitat pe președintele tadjik Rahmon la aceeași împlinire a 70 de ani. Pentru Putin, acesta este un semnal mai mult decât evident”, susține Kasparov.

Liderul opoziției din Rusia a continuat: ”Dacă te uiți la decizia ultimului congres al Partidului Comunist din China, la care Xi Jinping a primit puterea absolută, ceea ce nu s-a mai văzut de pe vremea lui Mao Zedong, și este clar că nu se va despărți de ea , atunci trebuie remarcat că puterea lui se bazează pe acel curs politic , care domină astăzi. Acesta este un curs agresiv de a ocupa Taiwan. Ei o numesc reunificare, dar este ocupație. Pentru că Taiwan este o țară independentă. Este imposibil să faci asta fără a intra într-un conflict cu America, iar Xi Jinping oferă direct un acord – noi îl predăm pe Putin, tu predai Taiwanul. Nu cred că Biden poate face o astfel de înțelegere. Predarea Taiwanului în fața Americii mi se pare extrem de dureroasă”.