Semnele de alarma care spun că suferi de inimă. Când trebuie să ne adresăm cardiologului

Coloraţia albăstrie:

La nivelul degetelor poate fi semnul unei lipse de oxigen din sânge, adesea consecinţa proastei funcţionări a inimii şi a blocării vaselor de sânge.

Specialiştii nu înţeleg pe deplin legătura dintre gingivită şi bolile de inimă, însă conform unor teorii sângerările gingivale permit bacteriilor să ajungă în sistemul sanguin producând inflamaţii ale inimii.

Pete închise pe piele:

Se mai numesc şi acanthosis nigricans şi pot apărea pe gât, axile şi în canalul inghinal, şi sunt urmare a faptului că organismul are probleme în utilizarea insulinei.

Dacă nu sunteţi în evidenţa vreunui medic pentru tratamentul insulinorezistenţei, sindromului metabolic sau diabetului de tip 2, se impune consultarea unui specialist care să vă ajute să ţineţi glicemia sub control, protejând astfel şi inima.

Respiraţia scurtă:

Poate fi semn de boală cardiovasculară. Riscul de atac de cord este cu atât mai mare dacă există şi dureri în piept.

Picioarele umflate:

Sunt comune în sarcină, pot fi urmarea faptului că am stat prea mult aşezaţi, dar pot semnala un blocaj în circulaţia sângelui, astfel că este nevoie de opinia unui medic cardiolog pentru identificarea cauzei.

Bolile de inimă induc oboseala pentru că muşchiul inimii nu face faţă nevoilor organismului. Atenţie şi la alte semne precum tusea sau dificultatea de a înghiţi, care pot fi totodată semne de anemie, cancer sau chiar depresie.