Semnele de alarma care spun că suferi de inimă. Când trebuie să ne adresăm cardiologului

Pauzele în respiraţie, petele negre pe unghii, ameţeala, oboseala, disfuncţiile sexuale pot fi semne că inima nu funcţionează cum trebuie. Specialiştii au întocmit o listă a celor mai comune simptome care pot anunţa probleme cardiovasculare.

Bolile cardiovasculare sunt din ce în ce mai frecvente, urmare a stilului de viaţă haotic pe care îl ducem cei mai mulţi dintre noi. Vârsta la care apar aceste afecţiuni tinde să scadă, astfel că e util să ştim care sunt acele semnale pe care corpul ni le transmite când ceva nu e în regulă.

Specialiştii sitr-ului de ştiri medicale webmd.com au întocmit o listă a acestor semne că inima nu funcţionează cum trebuie şi trebuie să ne adresăm cardiologului.  

Apneea de somn:

Tulburare caracterizată prin pauzele în respiraţie, determină o alterare a oxigenării sângelui din pricina căruia creierul are de suferit. El trimite semnale către inimă şi vasele de sânge să facă eforturi mai mari pentru a menţine buna funcţionare.

În aceste fel, creşte riscul de hipertensiune arterială, ritm cardiac anormal, atac vascular cerebral şi infarct de miocard. Vestea bună este că apneea de somn se poate trata.

Pustule galbene sau portocalii pe piele:

Nivelul foarte ridicat al trigliceridelor poate determina apariţia pe piele – în zona degetelor şi pe fese – a unor pustule pline cu lichid. O parte din depozitele acestea de grăsime prezente în sânge au rol în rigidizarea arterelor, fapt care creşte riscul bolilor cardiovasculare.

Lipsa forţei în mâini:

Poate să indice o slăbiciune a inimii, la fel ca şi prezenţa petelor negre pe unghii. Petele negre pe unghii pot apărea atunci când ne-am lovit recent la degete, însă pot indica şi o infecţie la nivelul valvelor inimii numită endocardită.

Totodată, mai pot fi prezente şi la persoanele cu diabet întrucât aceste persoane au un risc de două ori mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare.

Ameţeala:

Poate fi un alt semn că inima este în suferinţă. Ea nu reuşeşete să pompeze suficient sânge către creier sau alte organe.

Ameţeala poate fi un semn al ritmului cardiac anormal care se mai numeşte şi aritmie, dar este şi unul din principalele simptome  ale atacului de cord.

Problemele sexuale:

Pot fi consecinţa unei boli de inimă. Bărbaţii cu disfuncţii erectile au probleme cu circulaţia sângelui, hipertensiune sau îngustarea arterelor din cauza depunerilor de colesterol. Aceste probleme de circulaţie a sângelui pot afecta şi dorinţa de sex a femeilor, precum şi orgasmul.

CITESTE CONTINUAREA