Senna si crusinul, periculoase pentru copii si varstnici

Daca medicamentul il iei scurt, produsul naturist il iei sa iti fie bine”

Cerasela Gird explica: “Noi tot spunem – plantele se folosesc de mii de ani! Ceea ce nu intelegem, asa cum noi ne adaptam organismul la tot ce inseamna schimbari climaterice, acelasi lucru se intampla si cu planta medicinala!

Pericolele care se ascund in pliculetele cu ceaiuri de pe piata. Menta,  aromata cu substante chimice ca sa fie mai "naturala" - Stirileprotv.ro

Ea practic isi sintetizeaza, isi creeaza niste bariere proprii, care o ajuta pe ea, dar asta nu inseamna ca daca pe ea o ajuta, noua ne face bine.”

Frunza de Senna e cunoscuta pentru efecte laxative benefice organismului. La fel Crusinul.

Doar ca multi producatori omit sa faca mentiuni foarte importante, pe ambalaje. Sunt foarte riscante pentru copii, nu se recomanda copiilor sub 12 ani, dar pe piata exista siropuri cu senna pentru copiii mici.

Cel mai neplacut efect este dezechilibrul electrolitic. Cerasela Gird spune ca “practic secatuiesti organismul de electroliti si atunci apar si tulburarile de ritm si abia atunci pacientul se sperie. Crusinul se recomanda o singura cana pe zi, seara, si maxim 7 zile.

Deci in niciun prospect nu o sa vedeti asa ceva! Nimeni nu scrie atentie, se adinistreaza doar in constipatie acuta, nu in constipatia cronica!”

Chirurgul oncolog Gabriel Mitulescu observa zilnic valul de incredere si asigurari pe care il dau laxativele din plante.

“consumul de laxative e prin el insusi nociv”, spune medicul.

“Toate au crusin pentru ca trebuie sa fie bun si eficient. Atunci trebuie puse substante care biciuiesc intestinul, irita mucoasa ca sa poata sa vina apa in colon si vasele de singe si acesta sa se destinda”