Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a facut DECLARATIA MOMENTULUI

Ultimele informații oferite de președintele Zelenski.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că mai mulţi oameni de afaceri ruşi s-au oferit să doneze bani pentru a ajuta Ucraina, inclusiv pentru a sprijini armata, transmite AFP.

În cadrul unui interviu prin videoconferinţă cu mai multe mass-media ruse, preşedintele Zelenski a spus că a primit “semnale” din partea mai multor oameni de afaceri ruşi, printre care miliardarul Roman Abramovici, un prieten apropiat al lui Vladimir Putin vizat de sancţiunile Uniunii Europene şi ale Marii Britanii.

“Am primit semnale de la el şi de la alţi câţiva oameni de afaceri, care ne propuneau:“putem ajuta într-un fel sau altul, putem face ceva”’, a spus preşedintele Ucrainei.

“Unii au spus că sunt gata să ajute la reconstruirea ţării după război.“Suntem pregătiţi să ne transferăm afacerile în Ucraina, locuim în Anglia sau undeva în Elveţia, ne dorim. Dar ce putem face pentru a nu mai figura pe lista sancţiunilor?” a spus Volodimir Zelenski.

“Anumite persoane nu vor să îşi dea numele şi spun că vor să ne ajute armata, fiind în acelaşi timp cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, a continuat el.

Forțele rusești au continuat duminică seară atacurile cu rachete în întreaga Ucraină, potrivit lui Mihail Podoliak, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski.

Acesta a menționat orașele Luțk, Harkov, Jîtomîr și Rivne într-o postare pe Twitter.

“Tot mai multe rachete în fiecare zi. Mariupol sub bombardamentul ‘covorului’. Rusia nu mai are o limbă, umanism, civilizație. Doar rachete, bombe și încercări de a șterge Ucraina de pe fața pământului”, a spus Podoliak, citat de CNN.

Aproximativ 170.000 de civili au rămas blocați în Mariupol, fără hrană, apă sau medicamente adecvate, în timp ce orașul portuar din sudul țării este transformat ”în praf” de bombardamentele rusești, potrivit Ministerului ucrainean de Externe, notează France 24.