Zelenski, la un pas să fie asasinat! Mercenarii sunt pe urma președintelui

Este ziua 26 de război în Ucraina. Până în acest moment, apelurile Rusiei de a preda orașul portuar Mariupol au fost respinse. Localnicii sunt asediați și aproape au rămas fără hrană și apă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost la un pas să fie asasinat de către mercenarii din grupul Wagner.

Au trecut 26 de zile de când ucrainenii luptă împotriva forțelor armate ruse. Cel puțin 925 de civili au fost omorâți în Ucraina, iar alți 1496 au fost răniți, de la începutul conflictului armat.

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a fost la un pas să fie asasinat de către mercenarii din grupul Wagner. Aceștia au fost trimiși de liderul rus pentru a-l asasina pe președintele Ucrainei, arată capital.ro.

Volodimir Zelenski a scăpat de trei tentative de asasinat
Pe „lista neagră” s-ar mai afla și alte nume: Andriy Ermak, șeful Statului Major, dar și Denis Shmygal, Premierul ucrainean. Potrivit informațiilor, până în acest moment, Volodimir Zelenski a scăpat de trei tentative de asasinat, încă de la începutul lunii martie.

Din februarie, Kremlinul a trimis peste 400 de mercenari ruși pentru a-l elimina pe Volodimir Zelenski, dar și pe membrii guvernului, potrivit serviciilor de informații din Ucraina.

În data de 20 martie 2022, președintele ucrainean a prelungit legea marțială pe teritoriul țării. Acesta a semnat o lege care va fi pusă în aplicare începând cu 26 martie, pe o perioadă de 30 de zile.