Fie că suntem obosiți sau grăbiți, la masa de seară avem tendința să mâncăm rapid preparate sărace în nutrienți și bogate în calorii.
Pentru a evita această situație, îți prezentăm mai jos 3 rețete sănătoase pentru o cină rapidă, sățioasă și hrănitoare.
1. Pui cu legume la tigaie
Preparatul de mai jos este rapid, ușor și convenabil, fiind una dintre cele mai indicate rețete sănătoase pentru o cină rapidă. Dacă dorești,poți schimba rețeta, folosind orice tip de carne sau legume dorești.
Totodată, poți opta pentru o variantă vegetariană, cu bucăți de tofu, de exemplu. În plus, poți adăuga semințe de floarea soarelui sau de susan pentru a oferi un plus de nutrienți și o textură plăcută, crocantă.
Ingrediente:
2 căței de usturoi
2 cepe tocate
1 cană de orez brun (200 g)
1 cană de bucăți de piept de pui (250 g)
2 morcovi (tăiați în fâșii subțiri)
3 linguri de sos de soia (60 g)
2 linguri de ulei de măsline (30 g)
1 ardei galben (tăiat fâșii)
1 ardei roșu (tăiat fâșii)
Broccoli sau conopidă (oricât dorești)
Semințe de floarea soarelui și susan (oricât dorești)
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare (sau într-un wok), pune uleiul de măsline și lasă-l să se încălzească. Adaugă usturoiul, ceapa și ardeii și lasă-le să se prăjească ușor timp de două minute. Adaugă carnea de pui și las-o să se „prindă” (până capătă un strat alb).
Adaugă broccoli, morcovii și sosul de soia. Lasă-le să se prăjească la foc mediu timp de câteva minute, până se înmoaie legumele. În altă cratiță, gătește orezul brun în apă suficientă și puțin ulei de măsline.
Modul de servire a acestui preparat depinde de gustul fiecărei persoane. Poți amesteca orezul cu amestecul de legume, presărând semințele deasupra. Totodată, le poți servi separat, folosind orezul ca garnitură.