RETETE

Paste integrale de grâu cu pesto și roșii cherry

ADVERTISING

În ultimii ani, pastele au căpătat o reputație proastă, fiind puse în categoria carbohidraților care îngrașă. Deși este adevărat că trebuie să limităm consumul de făinoase și amidonoase, nu este cazul să exagerăm.

În realitate, carbohidrații sunt o sursă esențială de energie pentru organism. Pentru una dintre cele mai simple rețete sănătoase pentru o cină ușoară, vom folosi paste din grâu întreg. Acestea conțin fibre care ușurează digestia.

Ingrediente:

75 g de paste integrale de persoană
Roșii cherry, oricâte dorești (poți folosi și roșii obișnuite sau uscate)
Pentru sosul pesto:

Nuci sau migdale (5 – 7 bucăți)
Busuioc proaspăt (10 – 15 frunze)
Zeamă de lămâie (1 linguriță)

Ulei de măsline (4 linguri)
Usturoi (½ cățel)
Sare după gust.

ADVERTISING

Mod de preparare:

În cele ce urmează, îți arătăm cum să prepari acasă sosul pesto, însă dacă dorești, îl poți cumpăra deja preparat din magazin. Pune toate ingredientele pentru sos într-un bol și amestecă-le cu un blender de mână. Pune amestecul deoparte.

Încălzește apă într-o cratiță și adaugă pastele. Spală bine roșiile cherry (sau oricare alt sortiment ai ales) și lasă-le să se usuce. Când pastele sunt aproape fierte, călește rapid roșiile la foc iute în ulei de măsline într-o tigaie sau cratiță.

Strecoară pastele, pune-le peste roșii, lasă-le să stea puțin, apoi adaugă sosul pesto. Închide imediat aragazul (pentru ca sosul să nu se ardă) și servește preparatul cu brânză rasă deasupra.

A 3-a rețetă

CITESTE CONTINUAREA

ADVERTISING
ADVERTISING