ALTELE

5 lucruri pe care le faci dimineața și care te fac să te ÎNGRAȘI. Nu le mai face și tu

ADVERTISING

Nu ai mai mâncat produse de la fast food de mult și nici dulciuri, ai făcut exerciții fizice în mod regulat, dar tot nu reușești să slăbești? Ai obosit să încerci toate metodele posibile?

Ei bine, în acest caz ar trebui să știi că fiecare dintre noi are anumite obiceiuri care ne fac să ne îngrășăm. Rutina de dimineață ne poate împiedica să obținem corpul visurilor noastre. Iată care sunt lucrurile care ne fac să ne îngrășăm

1 ” Dormi prea mult

Când dormi foarte puțin, corpul tău va elibera un nivel mai ridicat de hormon al stresului, numit cortizol, care îți mărește brusc pofta de mâncare. Totuși, nu îți face bine nici să dormi prea mult.

Dacă dormi mai mult de zece ore de somn pe noapte, vei avea un indice corporal mai mare. Nu e de mirare că doctorii insistă să dormi între 7 și 9 ore în fiecare noapte.

2 ” Te pregătești pe întuneric

Trebuie să deschizi jaluzelele și perdelele imediat după ce te trezești. S-a descoperit că lumina albastră a razelor de dimineață îți ridică rata metabolică și îți ajută corpul să își adune energia pentru ziua următoare. E important să primești lumină solară chiar și pentru 20-30 de minute.

ADVERTISING

3 ” Nu îți faci patul

S-ar putea să sune puțin bizar, dar e adevărat. S-a descoperit că oamenii care își fac patul dorm mai bine decât ceilalți, iar un somn sănătos este principala cale spre o greutate sănătoasă.

Acest lucru te încurajează să îți menții și restul camerei curat, deoarece chiar și cel mai frumos dormitor arată neîngrijit dacă patul nu este făcut. De asemenea, dacă ai patul făcut, întregul dormitor va arăta mai bine.

4 ” Uiți să te cântărești

Cercetătorii de la Cornell University au descoperit că a te cântări zilnic este o tehnică eficientă pentru perioadele în care vrei să slăbești, deoarece îți ridică moralul. Cel mai bun moment pentru a face asta e dimineața, înainte de a bea sau de a mânca ceva. Pierzi apă peste noapte, așa că vei avea rezultatul cel mai precis.

5 ” Mănânci prea puțin la micul dejun

Un studiu efectuat la Universitatea din Tel Aviv a arătat că oamenii ar trebui să se răsfețe cu un mic dejun copios în fiecare dimineață.

ADVERTISING

Un mic dejun echilibrat, de aproximativ 600 de calorii, ar trebui să includă proteine din carne, carbohidrați și desert, astfel încât să îți fie mai ușor să îți urmezi dieta.

ADVERTISING
ADVERTISING