ALTELE

Evita acest aliment cu orice pret! Medicii spun ca este foarte nociv, desi multi romani il consuma zilnic

ADVERTISING

Este important să verificăm ce mâncăm, înainte de a ne alege cu probleme mari din cauza nepăsării. Există o mulțime de alimente pe care le consumăm în exces, dar despre care nu știm cu adevărat ce conțin și nici ce efect au asupra sănătății noastre.

Adevărul despre ce consumăm

Consumăm, de multe ori, alimente care nu ne fac deloc bine. Ne plac, au un gust bun, dar sunt mai periculoase decât credem.

Mai multe studii au fost realizate asupra unora dintre cele mai întâlnite alimente de pe masa românilor, care, în afară de un gust bun, au și o compoziție care ne face rău.

Spre exemplu, pateul de porc se regăsește în această listă. Reprezentanţii InfoCons precizează că, din punctul de vedere al aditivilor alimentari, pate-ul de porc are în compoziţie între 1 şi 6 E-uri.

Este printre cele mai nocive alimente, care conține o mulțime de lucruri periculoase.

ADVERTISING

Aditivii alimentari regăsiți frecvent în pate-ul de porc sunt:

96,55% – nitrit de sodiu (E250)
31,03% – carmina (E120)
13,79% – caragenan (E407)
13,79% – trifosfați de sodiu (E451)

De astfel, la fel de periculoasă este și supa la plic. Este un fel de mâncare care se prepară rapid, dar care conţine până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Ar trebui să lipsească total din alimentația noastră acest preparat, așa cum susțin medicii.

Crenvurștii, un adevărat pericol

Specialiștii au declarat că și hot dog-ul, un preparat rapid, este și el foarte periculos. Chiar dacă pare destul de simplu, având puține ingrediente în compoziție, conține aproximativ 27 de aditivi:

ADVERTISING

aditivi alimentari din muştar – 6
aditivi alimentari din ketchup – 6
adiviti alimentari din pâine – 4
adiviti alimentari din crenvurşti – 11

În plus, conține aproximativ 15g sare și 32g de zahăr, o cantitate mult peste limita admisă.

Cât despre crenvurști, acești sunt făcuți din resturi de carne, șorici, multe grăsimi și conțin nitriți şi nitrat de sodiu (E250 şi E251), monoglutamat de sodiu (E621), substanța care îi face să fie și atât de gustoși.

ADVERTISING
ADVERTISING