RETETE

Aluat universal pufos cu drojdie si unt. O reteta perfecta pentru placinte sau orice alte produse de patiserie

ADVERTISING

O reteta perfecta pentru placinte sau orice alte produse de patiserie!

Ingrediente

făină de grâu -260 grame
Ou – 1 bucate
Lapte – 130 ml

Unt – 55 g
Drojdie – 15 g
Zahăr – 25 g

zahăr vanilat – 5 g
Sare – 1 masura
Ulei de floarea soarelui – 10 ml

Mod de preparare

1. Topiți untul pe baie de aburi și lăsați să se răcească puțin.

ADVERTISING

2. Încălziți laptele pana la 35 de grade.

3. Se adauga drojdia într-un bol, se adaugă zahărul normal și vanilat.

4. Se toarnă laptele si se amestecă cu un tel.

5. Adăugați 40 grame de unt topit, sarea, oul si amestecati totul din nou pana se omogenizeaza.

ADVERTISING

6. Cerne treptat faina peste aluat in timp ce il amesteci cu un tel in aceeasi directie.

7. Când aluatul se îngroașă suficient, frământați aluatul cu mâna sau folosind un robot de bucătărie.

8. Adăugați treptat făina rămasă, frământați aluatul timp de aproximativ 10 minute. Va fi lipicios, dar așa ar trebui să fie. Nu trebuie sa mariti cantitatea de faina, in final aluatul va deveni elastic si nu se va mai lipi de maini.

9. Se toarnă ulei de floarea soarelui, se framanta din nou.

ADVERTISING

10. Transferați aluatul într-un bol uns cu ulei de floarea soarelui, acoperiți cu un prosop . Se lasa la dospit 1 ora la loc caldut.

11. După acest timp, volumul va crește de 2,5 ori.

12. Ungeți aluatul cu restul de unt topit. Apoi întindeți umplutura, formați o plăcintă sau orice alte produse de patiserie.

ADVERTISING
ADVERTISING