Sănătate & Wellness

Băutura „japoneză sake” care te face să trăiești mai mult. Cei mai longevivi oameni o consumă de secole

ADVERTISEMENT

Dacă bei băutura alcoolică japoneză sake din orez vei trăi mai mult!

Vinul de orez, Sake, este o băutură delicată și complexă care se savurează cel mai bine proaspătă. Cercetările din întreaga lume au arătat că persoanele care consumă cantități moderate de alcool sake au un risc mai mic de a dezvolta boli legate de stilul de viață, cum ar fi bolile de inimă, cancerul, diabetul și ciroza hepatică, decât cele care nu beau deloc sau beau în exces. Totodată, tot studiile au demonstrat că această băutură ajută la longevitate.

Sake, în special, este o băutură alcoolică bogată în valoare nutritivă, în ciuda ingredientelor sale simple de orez și apă.

Sake conține o varietate de nutrienți, cum ar fi aminoacizi, vitamine, minerale și acizi organici. În special, conține un bun echilibru de nouă aminoacizi esențiali, care nu pot fi sintetizați în organism și pot fi obținuți numai din alimente.

Acești aminoacizi sunt nutrienți importanți care sunt esențiali pentru viața noastră de zi cu zi, așa că ar trebui să îi luăm activ în mod regulat.

ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile aminoacizilor din sake?

Pe lângă aminoacizi, sake-ul conține și un ingredient numit adenozină. Adenozina dilată vasele de sânge și îmbunătățește fluxul sanguin.
Prin îmbunătățirea fluxului sanguin, este de așteptat să crească temperatura corpului cu aproximativ 2 grade Celsius și să reglementeze sistemul nervos autonom.

Sake conține, de asemenea, acizi koji care inhibă producția de melamină, care este sursa petelor. Sake conține, de asemenea, nutrienți care sunt eficienți pentru frumusețe, cum ar fi acidul koji, care inhibă producția de melamină, sursa petelor, și acidul ferulic, care reduce creșterea oxigenului activ în organism.

Sake este o băutură de la care se poate aștepta să aibă diverse efecte nu doar asupra organismului, ci și asupra frumuseții.
Se spune, într-adevăr, că este „cel mai bun dintre toate medicamentele”, potrivit kyotosakeexperience.com.

Cum se consumă sake

Nu beți alcool pe stomacul gol! Mâncați ceva gras, cum ar fi brânza, înainte de a bea.

ADVERTISEMENT

Beți apă frecvent! Alternați pe cât posibil consumul de alcool și de apă și beți aceeași cantitate de alcool și de apă.

Beți sake încet la mese! Vă puteți bucura atât de Sake, cât și de mâncare.

Beți cu moderație! Pentru japonezi, 1 până la 1,5 căni de băutură alcoolică pe zi este considerată o cantitate adecvată. Beți multă apă după ce ați consumat alcool!

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT