ALTELE

Brânza de oaie. Cele mai populare produse de pe piață. Specialiștii spun că există câteva aspecte care ne pot ajuta să deosebim o brânză falsă de una adevărată

ADVERTISING

Mare atenție, însă, de unde cumpărați brânza de oaie!

Brânza de oaie bună e musai să fie din lapte, culturi lactice și cheag natural. Din păcate, piețele sunt pline în zilele noaste de tot soiul de brânzeturi false, obținute din uleiuri vegetale, amidon și diverse arome.

E destul de greu să diferențiezi o brânză naturală de una falsă. Iată câteva sfaturi foarte importante! Brânza falsă este făcută din ingrediente care nu au nicio legătură cu laptele.

Se folosesc în principal uleiuri hidrogenate, prafuri cu aromă de lapte, amidon și o mulțime de alte substanțe chimice care ajută la închegarea acestor ingrediente.

Ingredientele de bază ar trebui să apară pe etichetă, inclusiv aditivii folosiți. În magazinele de la piațe de obicei brânza se vinde la kilogram și nu ai există etichetă.

ADVERTISING

Există câteva aspecte care ne pot ajuta să deosebim o brânză falsă de una adevărată

Pe măsură ce fermentează, laptele capătă o ușoară tentă gălbuie de la grăsimea lui naturală și de la culturile lactice folosite. O brânză imaculat de albă ar trebui să te pună pe gânduri. Înseamnă că este făcută din uleiuri, prafuri și coloranți.

Brânza de oaie falsă este mai fină și compactă, fără găurele. Cea naturală are mici găurele și imperfecțiuni. O brânză prea netedă este cu siguranță falsificată, de obicei cu clorură de calciu.

Brânza este ținută în saramură. Fă următorul test! O pui pe o farfurie. Dacă începe imediat să lase prea multă apă, aproape incoloră, este clar o brânză falsă.

Beneficiile consumului de brânză de oaie

Brânza de oaie și laptele de oaie sunt bogate în nutrienți și au numeroase beneficii pentru sănătate. Așadar, brânza de oaie nu e doar foarte gustoasă, e și sănătoasă. Bineînțeles, consumate în exces, chiar și alimentele sănătoase pot deveni dăunătoare.

ADVERTISING

Brânza de oaie are o mare valoare nutritivă și multiple beneficii, deoarece contribuie cu o cantitate mare de proteine la dieta noastră. Brânza de oaie este foarte des utilizată în dieta mediteraneană.

Brânza de oaie este bogată în minerale, în vitaminele A, D și E, în calciu, și este ușor de digerat.

Ajută la reducerea riscului de cancer

Brânza de oaie este făcută din lapte de oaie care conține o concentrație mare de nucleozide și nucleotide. Aceste două tipuri de glicozilamine sunt, de asemenea, de 50 de ori mai mari decât cele găsite în brânza de vacă și în laptele de vacă.

ADVERTISING

Prin urmare, consumând mai multe alimente bogate în nucleozide și nucleotide, puteți reduce stresul oxidativ al radicalilor liberi care este cauzat de mutațiile celulelor sănătoase din corpul nostru.

La rândul său, acest lucru poate reduce șansele noastre de a dezvolta celule canceroase, ceea ce duce la o mai bună creștere și reparare a celulelor sănătoase.

ADVERTISING
ADVERTISING