RETETE

Care este secretul unor cartofi prăjiți delicioși. Ce trebuie să faci înainte de a-i pune în tigaie

Nimănui nu îi plac cartofii îmbibați în ulei, prea moi și cu gust nu tocmai plăcut. Pentru a evita această situație tot ce trebuie să faci este să apelezi la un truc simplu.

Vrei să te bucuri de o porție de cartofi prăjiți foarte gustoși? Află care este secretul pentru a-i prepara, astfel încât la suprafață să fie crocanți, iar la interior moi. Există un truc simplu, pe care îl folosesc deja foarte mulți oameni.

Cum să pregătești cei mai buni cartofi prăjiți. Pașii pe care să îi urmezi

Nimănui nu îi plac cartofii îmbibați în ulei, prea moi și cu gust nu tocmai plăcut. Pentru a evita această situație tot ce trebuie să faci este să apelezi la puțină apă cu gheață.

Mai întâi ai nevoie de un bol cu apă și cu gheață. Curăță cartofii, taie-i și pune-i în acel bol, având grijă să adaugi cuburi de gheață.

Lasă-i așa pentru aproximativ 10 minute. Ideal ar fi chiar o oră, două adăugând periodic cuburi de gheață pe măsură ce acestea se topesc.

Ce se întâmplă dacă faci asta? Va fi îndepărtat excesul de amidon de la suprafață. Asta va împiedica lipirea cartofilor în timpul prăjirii.

De asemenea, cartofii foarte reci, atunci când sunt puși în ulei încins, formează o crustă la exterior care îi va menține crocanți după gătire.