Sănătate & Wellness

Ce se intampla daca mananci 1 morcov pe zi. Beneficiile geniale pe care nu toti romanii le stiu

ADVERTISING

Beneficii pentru sanatate ale morcovilor despre care s-ar putea sa nu stiti!

Morcovul este un aliment uimitor care are un numar imens de proprietati benefice.

Aceasta cultura de radacinoase este cunoscuta in Romania inca din cele mai vechi timpuri.

Mai mult decat atat, nu este doar o leguma delicioasa potrivita pentru diverse feluri de mancare, ci si o planta utila care ajuta organismul sa faca fata diferitelor afectiuni. Beneficiile morcovilor nu sunt doar imbunatatirea vederii – sunt mult mai extinse decat v-ati putea imagina. Va vom spune mai multe despre acest aliment.

In primul rand, morcovii sunt utili deoarece contin o cantitate mare de vitamine si minerale. Deci, morcovii contin vitaminele PP, A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E, H si K, precum si fier, zinc, iod, cupru, mangan, seleniu, crom, fluor, molibden, bor, vanadiu, cobalt, litiu, aluminiu, nichel, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, fosfor, clor si sulf.

ADVERTISING

In plus, morcovii nu au un continut ridicat de calorii – doar 35 de kilocalorii la 100 de grame. De aceea, morcovii sunt adesea inclusi in diferite diete, dar expertii recomanda sa nu exagerati cu doza.

Beneficii pentru vedere!!

Morcovii au un efect pozitiv asupra diferitelor organe umane. Dar efectul sau asupra vederii este cel mai cunoscut.

In special, acest lucru este posibil datorita continutului de vitamina A si caroten. Din cauza lipsei acestor substante, o persoana poate dezvolta boli asociate cu ochii.

Prin urmare, daca o persoana vede slab in intuneric, mai multi morcovi ar trebui inclusi in dieta. Deci, puteti uita de problemele de vedere.

ADVERTISING

Beneficiile pentru diabetici!!

Morcovii sunt un ajutor indispensabil persoanelor care sufera de diabet. Pacientii cu acest diagnostic sunt sfatuiti sa manance morcovi fierti, deoarece contin cu 34% mai multi antioxidanti.

Beneficii pentru inima si vasele de sange!!

Morcovii crudi au o proprietate excelenta – pot reduce nivelul colesterolului din sange. Acest lucru va fi benefic pentru inima si vasele de sange.

De asemenea, consumul regulat al acestei legume poate reduce semnificativ probabilitatea de accident vascular cerebral – cu 70%. Stimuleaza bine circulatia sangelui in creier.

Morcovii contin potasiu, ceea ce este benefic pentru vasele de sange. De asemenea, aceasta leguma reduce presiunea la pacientii hipertensivi.

ADVERTISING

Beneficii pentru bolnavii de cancer!!

Morcovii sunt un agent de prevenire a cancerului. Potrivit oamenilor de stiinta, de la 1,8 la 2,8 mililitri de beta-caroten poate reduce probabilitatea de cancer cu 40%.

Un morcov de dimensiuni medii contine aproximativ 3 mililitri din aceasta substanta.

Insa leguma poate fi consumata nu numai ca masura preventiva, ci si pentru a imbunatati starea bolnavilor de cancer. Prin consumul de morcovi, cresterea celulelor canceroase este redusa semnificativ.

In plus, morcovii sunt bogati in antioxidanti care leaga radicalii liberi care pot provoca cancer, hipertensiune si boala Parkinson.

ADVERTISING

Unii oameni de stiinta sunt convinsi ca morcovii ajuta la prelungirea vietii umane cu o medie de sapte ani.

Beneficii pentru digestie!!

Morcovii controleaza perfect metabolismul glucidic si normalizeaza digestia in general. Daca metabolismul carbohidratilor este perturbat odata cu aportul sau in alimente, acestia se instaleaza sub forma de celulita.

Morcovii sunt buni pentru constipatie si hemoroizi. Si, de asemenea, este un ajutor indispensabil in dieta persoanelor obeze. De asemenea, legumele ajuta la golirea intestinelor, elimina perfect toxinele si metale grele.

Beneficii pentru ficat si rinichi!!

Morcovii au capacitatea de a reinnoi si curata celulele renale si hepatice. Leguma are un efect coleretic si diuretic.

ADVERTISING

Poate indeparta nisipul din vezica si rinichi, facandu-l un excelent profilactic impotriva bolii biliare.

Beneficii pentru frumusete!!

Cine, daca nu morcovi, se descurca perfect cu intinerirea. Aceasta leguma este capabila sa lupte impotriva imbatranirii pielii. Prin urmare, morcovii sunt adesea folositi in cosmetica.

O multime de masti de casa pot fi create pe baza de morcov, care previne formarea ridurilor. In plus, astfel de masti vor conferi pielii elasticitate si un aspect proaspat.

Un alt avantaj fara indoiala al acestei legume este faptul ca poate fi pastrat foarte mult timp, pastrand in acelasi timp aproape intregul setul de calitati utile.

ADVERTISING

Ei bine, in ceea ce priveste raul pe care morcovii il pot provoca organismului, acesta poate aparea numai daca exista o alergie.

De asemenea, nu mancati in exces – poate provoca asa-numitul „icter carotenic”, care poate determina pielea sa devina portocalie. Nu aduce niciun rau special corpului, dar provoaca disconfort.

ADVERTISING
ADVERTISING