STIRI NOI

Administrația Națională de Meteorologie: Ciclonul din Mediterană ajunge în România! Aduce ploi abundente! Iată cum se schimbă vremea

Ce este un CICLON din Mediterană?

Este vorba de furtuni care sunt capabile să genereze vânturi puternice și ploi abundente în țările din arcul mediteranean. Este vorba de cicloane subtropicale mediteraneene, numite de oamenii de știință și T.M.S. (Tropical-like Mediterranean Storm).

Anunț important ANM

Un ciclon care s-a format în zona Mării Mediterane va ajunge și în România în cursul acestei săptămâni. Acest ciclon va genera o creștere a temperaturilor până la 25 de grade, dar vom avea și ploi abundente.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a revenit cu un anunț important pentru români. Ciclonul din Mediterană ajunge, în scurt timp, în Europa, iar România este printre țările afectate. Fenomenul aduce în țara noastră nori și ploi abudente. Iată cum se schimbă vremea…

Vremea din România le-a dat mari bătăi de cap oamenilor, care așteptau temperaturile mari și soarele. Ei bine, acest lucru s-a întâmplat, însă nu pentru mult timp. Ploile au revenit în România și se pare că va continua și zilele următoare.

Ciclonul din Mediterană ajunge în Europa, iar țara noastră va fi afectată de acest lucru. Chiar și așa, există totuși o veste bună.

Ciclonul din Mediterană aduce ploi abundente în România

Prognoza meteo a fost actualizată, iar veștile sunt atât bune, cât și rele pentru români. Ciclonul din Mediterană ajunge în Europa și va aduce ploi abundente și în țara noastră, însă vestea bună este că temperaturile vor atinge valori normale.

Ciclonul va afecta jumătatea de vest a României, venind dinspre Marea Mediterană. Acest lucru înseamnă că în zilele următoare va ploua, iar vremea va fi instabilă. Cerul va fi acoperit de nori aproape în permanență, însă vor apărea și câteva raze de soare.

Chiar și așa, temperaturile vor rămâne la valori normale, cele mai scăzute fiind pe litoral și în Transilvania. Gradele din termometre vor porni de la 17-18 grade și vor ajunge la maxime de 25 de grade.

”Vor fi variații termice de la o zi la cealaltă, dar temperaturile se vor menține cumva într-un normal al perioadei și vorbim de maxime de la 17-18 grade, cele mai scăzute valori în general în zona litoralului și în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 23, 24, 25 de grade, cu diferite variații până la finalul săptămânii”, a transmis Alina Șerban, potrivit Antena 3 CNN.

Val de căldură în România

Chiar dacă țara noastră va fi afectată de un ciclon care aduce ploi, valul de căldură va rămâne. Așadar, temperaturile vor ajunge inclusiv la 29 de grade începând cu ziua de luni.

Chiar dacă în cea mai mare parte a țării vremea se încălzește, vor exista fluctuații de temperatură în anumite zone. De asemnea, ne aflăm încă într-o perioadă instabilă, motiv pentru care temperaturile se vor modifica radical de la o zi la alta.