ALTELE

Cum alegi carnea proaspătă de porc pentru Crăciun. Dezvăluiri de la măcelari

ADVERTISING

Carnea de porc este, fără îndoială, preferata românilor atunci când vine vorba despre masa de Crăciun. Majoritatea preparatelor tradiționale au ca ingredient principal carnea de porc, așadar este de neînlocuit în această perioadă.

Chiar dacă majoritatea românilor aleg să nu mai crească porc în curte, pe piață se găsesc nenumărate locuri de unde se poate cumpăra carne de porc. Totuși, specialiștii avertizează că nu toți comercianții oferă carne sănătoasă și proaspătă.

Aceștia susțin că există situații în care carnea bolnavă nu era eliminată, ci pusă la vânzare. În plus, există multe produse procesate care pot afecta foarte tare sănătatea consumatorilor.

Cum să alegi carnea proaspătă de porc

Pentru început, este foarte important să nu achiziționați carne din zone suspecte care nu sunt autorizate sau amenajate corespunzător. Una dintre aceste situații de evitat este cumpărarea cărnii de la „portbagajele mașinilor”.

Aceste bucăți de carne pot fi învechite și ținute în condiții insalubre. În plus, poate fi vorba despre carne a cărei trichină nu a fost testată, riscând să îmbolnăviți toată familia.

ADVERTISING

Așadar, carnea de porc se poate cumpăra din magazine, măcelării și piețe special amenajate pentru vânzarea de produse animale, având grijă să identificați ștampila sanitar-veterinară pe pachet.

Dezvăluirea revoltătoare a unui măcelar înainte de Sărbători: „Când vedem cancer în carnea de porc…”

Barbatul, care practica meseria aceasta de 30 de ani, a povestit ce se intampla cu carnea bolnava, la propriu, a unui animal. Acesta a precizat ca atunci cand exista cancer in carnea de porc, aceasta nu este aruncata la gunoi, ci este de vanduta, mai departe clientilor.

Bucățile de carne de porc trebuie să aibă o culoare trandafirie, să fie tari și cu fibre dense și să nu se lipească de degete. Culoarea depinde și de vârsta animalului, fiind mai deschisă dacă porcul a fost tânăr.

În cazul în care aveți nevoie de bucăți de grăsime, pentru a face jumări, de exemplu, atunci grăsimea trebuie să aibă culoarea albă sau roz-alb și să lase degetele ușor unsuroase după atingere.

ADVERTISING

Dacă atunci când ați apăsat carnea cu degetele, revine rapid la forma inițială, atunci este proaspătă. De asemenea, carnea de porc care are goluri în compoziție, cu acumulări de grăsime sau apă sub membrană, nu este deloc recomandată.

Nu achiziționați carne de porc ambalată dacă ambalajul acesteia prezintă rupturi. În plus, aceasta trebuie depozitată cât mai repede în frigider, așa că asigurați-vă că v-ați făcut toate cumpărăturile înainte, conform agromedia.com.

ADVERTISING
ADVERTISING