ALTELE

Cum desărezi foarte rapid varza murată. Trucul care te salvează, de fiecare dată când vrei să faci sarmale!

ADVERTISING

Varza murată este un ingredient esențial în pregătirea sarmalelor. Cu toate acestea, poate fi o adevărată provocare pentru mulți gospodari atunci când este prea sărată sau prea acră.

Cum poți să desărezi rapid varza murată? Există un truc simplu pe care ar trebui să îl știi, astfel încât să îl poți folosi atunci când varza murată este mult prea sărată.

Trucul prin care desărezi varza murată

Dacă te confrunți cu o varză murată prea sărată sau prea acră, primul pas simplu este să speli varza foarte bine sau să o lași la înmuiat în apă peste noapte.

Acest lucru ajută la eliminarea excesului de sare sau aciditate. Dacă observi că varza este prea sărată sau prea acră chiar când te apuci să gătești, o poți lăsa într-un vas cu apă timp de 30-60 de minute, în funcție de cât de sărată este. Este important să schimbi apa de câteva ori pentru a accelera procesul.

Cum desărezi rapid varza murată

Cu toate acestea, celebrul chef Sorin Bontea a dezvăluit un truc mai elaborat, dar garantat pentru a rezolva problema verzei prea sărate sau acra. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a pregăti varza pentru sarmale:

ADVERTISING

Pasul 1: Spală frunzele de varză

Începe prin spălarea minuțioasă a frunzelor de varză cu apă călduță. După aceasta, lasă-le într-un castron cu apă timp de aproximativ o oră și jumătate. Acest proces va ajuta la reducerea nivelului de sare și aciditate.

Pasul 2: Călește ceapa

În timp ce frunzele de varză se înmoaie, curăță ceapa, spal-o și toac-o mărunt. Pune ceapa tocată la călit într-o tigaie cu puțin ulei la foc mic până când devine sticloasă.

Pasul 3: Prepară umplutura de carne

Adaugă orezul călit în tigaie și continuă să gătești timp de 2-3 minute. Pentru prepararea umpluturii de carne, într-un bol, amestecă carnea tocată cu ceapa călită, orezul și condimentele preferate. Adaugă puțină apă pentru a obține o compoziție ușor fragedă.

Pasul 4: Asamblează sarmalele

Dacă frunzele de varză sunt mici, taie-le în bucăți mai mici și așează-le pe fundul oalei în care vei găti sarmalele. Adaugă apoi un strat de umplutură de carne, costiță afumată și câteva frunze de dafin. Continuă să alternezi straturile de sarmale și costiță. Ultimul strat ar trebui să fie format din varză tocată.

ADVERTISING

Pasul 5: Gătește sarmalele

Toarnă puțin bulion peste sarmalele așezate în oală. Lasă-le să fiarbă până când sunt gata, adăugând apă dacă este necesar.

Acești pași simpli te vor ajuta să pregătești sarmale delicioase, chiar și atunci când ai de-a face cu o varză murată prea sărată sau acră. Trucul lui Sorin Bontea pentru varza mult prea acră este extrem de folositor, în cazul în care nu ai avut posibilitatea să testezi varza înainte de a începe gătitul.

Dacă vrei ca totul să meargă mai repede, lasă apa să curgă peste frunzele de varză sau schimbă apa în care ai pus varza la nesărat des, o dată la 10 minute. Astfel, vei avea varză bună pentru sarmale sau varză călită.

ADVERTISING
ADVERTISING