RETETE

Cum sa faci cei mai buni carnati de casa. De ce să mâncăm chimicalele lor? Putem să facem această rețetă așa cum făceau bunicii noștri

ADVERTISING

La romani, porcul este regele animalelor. Dintre preparatele facute din acesta se afla si carnatii de casa. Este foarte comod sa cumperi carnatii din comert, dar gustul celor facuti in casa te duc cu gandul la cei ai bunicii…

Ingrediente pentru aproximativ 25 carnati:

3 kg carne porc mai grasa, 1,5 kg carne vita, 3 capatani usturoi, 1 lingura cimbru uscat, 2 linguri boia dulce, 1 lingura boia iute, 1 lingurita piper, sare grunjoasa, ½ lingurita ienibahar, mate de porc.

Mod de preparare:

Cureti matele si le speli. Le razuiesti cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn, dar ai grijasa nu le rupi. Separat, dizolvi o lingura cu varf de sare grunjoasa in 300 ml de apa.

Tai carnea de porc si de vita bucati mici, o toci si o pui intr-un vas. Pisezi usturoiul, il freci cu un praf de sare, torni putina apa si omogenizezi. Adaugi mujdeiul peste carne si toate condimentele, mai putin sarea. Amesteci si pui treptat din saramura, framantand bine. Lasi sa se aromatizeze peste noapte.

Montezi palnia de carnati la masina de tocat si umpli matele. Ai grija sa nu fie prea indesati, pentru ca in momentul in care se usuca se pot sparge. Cand termini, ii lasi atarnati cateva ore in bucatarie sa se usuce, apoi ii scoti pe balcon si ii insiri pe sarma, sa se zvante la rece.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING