Cum să vopsești ouăle de Paște fără chimicale! Este MAI UȘOR decât cu vopseaua la plic

Există numeroase modalități prin care poți să vopsești oăule de Paște fără să apelezi la vopselele chimice din comerț. Sunt modalități mult mai ușoare și mai sănătoase prin care puteți să obțineți culori frumoase, extrem de pigmentate.

Iată cele mai bune modalități de a vopsi ouăle de Paște

In cojile de ceapa

Se scot ouale din cofraje si le spalam bine cu apa si detergent, apoi le-am uscat. Am pus intr-o oala cojile de ceapa.Se toarna apa rece peste cojile de ceapa, am adaugat otetul si sarea si am pus oala la fiert. Am pus ouale in apa ce s-a colorat intre timp.

Cat timp acestea fierb (le-am lasat in jur de 15 -20 minute sa fiarba in clocot, la foc mediu) am aranjat decorul din frunze pe fiecare ou si le-am imbracat apoi cu ciorapii subtiri. Am strans foarte tare ciorapul in jurul oului, am legat cu ata si am taiat surplusul de ciorap. Am fiert ouale timp de 10 minute fix din momentul in care apa a dat in clocot, apoi am luat oala de pe foc.

Cu tesatura

Daca aveti o tesatura frumoasa stralucitoare care nu va mai trebue , taiati-o in bucati mici, infasurati ouale in ele si legati marginile cu fir. Daca aveti acasa cravate vechi din matase, atunci le puteti folosi excelent la decorarea oualor.

Taiati-le si infasurati strans ouale crude, puneti-le in apa si fierbeti-le pana vor fi gata. Cand veti indeparta tesatura, imprimeul va ramane pe coaja oualor. Tesatura trebuie sa fie neaparat din matase!

Intr-un decoct de legume sau condimente

Multe legume si condimente dau o culoare bogata. Si daca le gatiti intr-un decoct si puneti oua in el pentru cateva minute, acestea vor deveni luminoase si frumoase. Sfecla va colora ouale intr-o culoare roz pal pana la visiniu stralucitor.

Spanacul produce o culoare verde stralucitor. Un decoct la care se adauga turmeric sau sofran (1,5 lingurite pe litru de apa) va da o culoare portocalie stralucitoare. Daca fierbeti oua intr-un decoct de cafea, acestea vor deveni maronii; un decoct de varza rosie le va face albastru deschis.

Pregatim amestecul dupa cum urmeaza: adaugam otet intr-un recipient cu apa rece (o lingura pe litru de apa), punem produsul (legumele trebuie taiate sau rase) si fierbem 20-40 de minute, lasam sa fiarba o ora. Punem ouale in amestec , dupa 5-7 minute scoatem si umplem cu apa rece.