Cum se fac cele mai bune turte îndoite cu brânză. Reţeta secretă de la bunica Gherghina
ADVERTISING
Simplu și ușor, cu ingrediente pe care le ai la îndemână!
Femeia le-a prezentat urmăritorilor ei cum se pregătesc turtele îndoite cu brânză sau scovergi, așa cum sunt cunoscute în Moldova.
Ingrediente pentru turte îndoite cu brânză:
o jumătate de kilogram de brânză, indiferent de care aveți
1 kg de făină
drojdie proaspătă (cât o nucă)
3 ouă
sare
zahăr
jumătate de litru de apă caldă
Mod de preparare
În bolul cu făină punem drojdia. Apoi se adaugă un vârf de lingură de sare, după care o lingură plină cu zahăr. Apa se pune treptat și începem a frământa. Coca se lasă la dospit o jumătate de oră. Până se dospește coca, pregătim brânza cu cele 3 ouă.
Peste brânză adăugam ouăle și amestecăm.
ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING