RETETE

Cum se fac cele mai bune turte îndoite cu brânză. Reţeta secretă de la bunica Gherghina

ADVERTISING

Simplu și ușor, cu ingrediente pe care le ai la îndemână!

Femeia le-a prezentat urmăritorilor ei cum se pregătesc turtele îndoite cu brânză sau scovergi, așa cum sunt cunoscute în Moldova.

Ingrediente pentru turte îndoite cu brânză:

o jumătate de kilogram de brânză, indiferent de care aveți
1 kg de făină
drojdie proaspătă (cât o nucă)
3 ouă
sare
zahăr
jumătate de litru de apă caldă

Mod de preparare

În bolul cu făină punem drojdia. Apoi se adaugă un vârf de lingură de sare, după care o lingură plină cu zahăr. Apa se pune treptat și începem a frământa. Coca se lasă la dospit o jumătate de oră. Până se dospește coca, pregătim brânza cu cele 3 ouă.

Peste brânză adăugam ouăle și amestecăm.

ADVERTISING
ADVERTISING
ADVERTISING