ALTELE

Cum ştergi geamurile fără dungi şi urme?! Iată metoda folosită cu succes de firmele de curăţenie

ADVERTISEMENT

De multe ori, să speli geamurile, să cureţi tocurile şi ramele ţi se pare o corvoadă. Pe lângă munca pe care o depui, mai trebuie să scoţi şi bani din buzunar pentru a cumpăra produse speciale din magazine.

Află că lucrurile nu stau deloc aşa. Pentru a da strălucire ferestrelor, foloseşte cu încredere ce ai prin cămară. Vei vedea că munca ta va fi mult mai uşoară şi vei face şi economie la bani.

OTETUL ALB

„Ferestrele care se află în apropierea chiuvetei din bucătărie sau baie se pot murdări de pete de calcar. Tot ce trebuie să facem este să diluăm jumătate de litru de oţet într-un litru de apă.

Soluţia se vaporizează pe geam, după care se şterge cu o cârpă care nu lasă scame”, a mai precizat reprezentanta firmei de curăţenie.

SAREA

De multe ori, geamurile, mai ales cele de la balcon şi bucătărie, au un aspect mat, din cauza prafului, a aburilor, a picăturilor de ulei sau grăsime.

Aceste urme ies dacă folosim sare grunjoasă. Aceasta se dizolvă în oţet alb şi apă şi se freacă geamurile cu un burete uşor abraziv.

ADVERTISEMENT

ALCOOLUL SANITAR

„Urmele de degete sau amprentele dispar dacă geamul este şters cu alcool medicinal. Se diluează alcoolul sanitar în apă şi se adaugă apoi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru a lăsa în urmă un parfum agreabil.

După ce s-a şters geamul, nu mai este nevoie să fie clătit”, ne-a explicat Ileana Costa, reprezentanta unei firme de curăţenie.

AMONIACUL

Pentru ferestre care rămân curate mai mult timp, se poate încerca un amestec de amoniac şi lichid de vase, care depune un strat protector pe suprafaţa geamului.

Într-un  litru de apă se adaugă un pahar de amoniac şi aceeaşi doză de lichid de vase. Se amestecă bine soluţia, după care se înmoaie o lavetă cu care să freacă şi se şterge bine geamul.

CARTOFUL

În cazul în care petele sunt vechi şi profunde, încearcă să le elimini folosind o felie de cartof crud. Freacă bine pata şi aşteaptă câteva minute până ce urmele lăsate se usucă. Şterge-le apoi cu o soluţie formată din alcool sanitar şi apă.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT