Cum faci dulceață de struguri roșii, o adevărată delicatesă! Cel mai bun preparat de toamnă

Dacă vrei încă un preparat pentru pus în cămară și ai rămas în „pană” de idei, atunci trebuie neapărat să încerci dulceața de struguri roșii. Este un deliciu la borcan pentru iarnă, iar gospodinele din România îl adoră. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar modul de preparare este unul ușor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios!

Cum faci dulceața de struguri roșii

Dacă vrei o rețetă nouă, încearcă dulceața de struguri roșii. Pentru acest preparat ai nevoie de trei ingrediente și nu durează deloc mult să îl pregătești. Este delicios, iar cei mici, dar și adulții îl vor adora cu siguranță. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Ingrediente:

-3 kg struguri roșii
-1,5 kg de zahăr
-3 linguri de suc de lamâie

Mod de preparare:

Se scot boabele de struguri de pe vrejuri, iar apoi se scot și sâmburii de la fiecare bob. Se pun la fiert strugurii cu zahăr și se țin la foc mic până când se topește zahărul. După ce s-a topit zahărul, se mărește focul și se fierbe timp de 30 de minute, apoi se adaugă și sucul strecurat de la lămâie. Se verifică dacă dulceața este aproape fiartă, se mai lasă puțin până fierbe și se pune în borcane. Se astupă cu capace și se lasă cu gura în jos pentru a se răci.