ALTELE

Exercițiul care a pus totă lumea în dificultate. Tu știi care este răspunsul corect?

Cu toții știm că testele la matematică erau o adevărată povară în copilărie. Însă, odată ce timpul trece și noțiunile de bază se uită. Iată un exercițiu extrem de simplu care a pus tot internetul în dificultate.

Operațiile de gradul întâi, adunarea și scăderea, pot deveni un adevărat impediment atunci când noțiunile de bază ne-au părăsit.Ei bine, care este răspundul corect la exercițiul 8-3+5?

Răspunsul corect este 10, dacă ai răspuns corect ești inteligent.

Explicație: dacă în exercițiu apar operații de același ordin, numai adunări sau/ și scăderi, ori numai înmulțiri ș/sau împărțiri, le efectuăm în ordinea în care sunt. Așadar 8-3+5=10!

Atât în matematică, cât și în programare, ordinea operațiilor reprezintă succesiunea corectă a efectuarii operațiilor în cadrul unei expresii matematice.

Te-ai descurcat?

Ordinea operațiilor este:
Ordinea dintre paranteze, avem două cazuri:

– dacă sunt paranteze rotunde, pătrate și acolade, se execută întâi operațiile dintre parantezele rotunde, apoi cele dintre parantezele pătrate, iar acoladele rămân ultimele.

Exemplu: (4+10/2)/9=[4+(10/2)]/9=[4+(5)]/9=9/9=1

– dacă există parantze rotunde, se executa operatiile dintre parantezele cele mai interne si apoi, in ordine, cele externe.

Exemplu: (4+10/2)/9=(4+(10/2))/9=(4+(5))/9=9/9=1 scrie kanald.ro