Punem pariu că nu îl recunoașteți! Acum e vedetă la Antena 1, e foarte iubit și respectat… Ghiciți cine ar putea fi?

Acum are 48 de ani, este tatăl a doi copii și are o carieră impresionantă în gastronomie și în televiziune. Însă în tinerețe nici nu visa la așa ceva.

Întrebat ce făcea și ce gândea la 18 ani, chef Sorin Bontea a recunoscut că se aștepta să devină ”director de complex sau șef de unitate”.

„Când aveam 18 ani nu prea erai lăsat să gândeşti. Deşi în adâncul sufletului visam să descopăr bucătăria şi să o trăiesc prin toţi porii, să cunosc culturi gastronomice diferite, să aflu specificul fiecărei ţări, să călătoresc, pe vremea aceea singurul gând pragmatic era să ajung director de complex sau şef de unitate. Cam atât de îngrădite erau visurile unui tânăr“, spunea Sorin Bontea, citat de adevarul.ro.

Însă după 1990, faimosul chef a avut ocazia să călătorească și să cunoască lumea de pe un vas de croazieră. Printre clienții care i-au gustat preparatele s-au numărat Madonna și Jon Bon Jovi.

Revenit în România, Sorin Bontea a avut ocazia să lucreze la cele mai cunoscute restaurante de lux și a devenit faimos în toată țară odată cu apariția la Masterchef, unde a fost considerat cel mai dur jurat.

Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară, juratul show-ului culinar „Chefi la cuțite” având o poveste de viață uimitoare. A început să lucreze de mic, reușind să-și depășească condiția și să-și urmeze visul cel mare. 

Sorin Bontea, despre neajunsurile din copilărie. Mai are încă 3 frați

Sorin Bontea a făcut liceul la serial pentru că a picat treapta a doua și atunci s-a angajat. Vedeta a recunoscut că nu i-a plăcut școala, însă i-a plăcut enorm să citească cărți de povești. Printre autorii preferați se numără Agatha Christie și Alexandre Dumas.

Juratul de la „Chefi la cuțite” nu s-a plâns niciodată de problemele prin care a trecut de-a lungul timpului. Celebrul bucătar a luptat pentru visul său, încercând mereu să vadă partea plină a paharului.

„N-am crescut în puf. Absolut deloc. Patru frați. Nu am crescut pe genul, bă, le-am avut pe toate. Am muncit din greu și condiții grele, am plecat de acasă, am făcut armată.

Am trecut prin multe și nu mi s-a părut foarte greu. Era obositor că nu duceam. Mie îmi place să mă bucur de lucruri. Adică, în orice mai găsesc ceva să râd.

De-asta încerc să găsesc lucrurile bune cam prin orice. Întotdeauna, am avut, nu am avut, așa și? Am avut? Doamne ajută! Pe genul ăsta!

Nu am fost niciodată așa, dacă are sau n-are celălalt sau de ce muncesc și nu muncesc altceva. Dacă ăsta sunt și asta se întâmplă, ce să fac altfel? Nu am făcut niciodată un capăt de țară dacă nu se întâmplă”, a povestit Sorin Bontea într-un podcast de-al lui Mihai Morar.

Cheful nu a fost un copil cuminte, mărturisind la un moment că a făcut multe tâmpenii. Vedeta de la Antena 1 își amintește că mergea mult cu bicicleta, avea multe julituri și uneori chiar pleca de acasă. scrie fanatik.ro