Nu-l mai ocoliti! Hreanul, alimentul ideal pentru creier, inimă și oase. Iată modul in care trebuie consumat
Hreanul este o legumă rădăcinoasă care se folosește adesea drept condiment, dar și medicament, deoarece are numeroase beneficii pentru organism.
O sursă bogată de nutrienți, minerale, dar și alți compuși vegetali, consumul de hrean este recomandat cu moderație deoarece are un gust puternic. Descoperă care sunt beneficiile hreanului.
Hreanul este o legumă perenă originară din vestul Asiei și sud-estul Europei, cultivată pentru rădăcinile sale cărnoase ce pot fi folosite în rețetele culinare, dar și ca plantă medicinală. Rădăcina de hrean poate fi recoltată în anul al doilea de la plantare, primăvara sau toamna, în scop medicinal. Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist.
Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.
Hrean – beneficii Poate avea efecte anticancerigene Glucozinolații și izotiocianații din rădăcină de hrean pot proteja împotriva cancerului prin inhibarea creșterii celulelor canceroase.
Unii compuși de hrean, cum ar fi sinigrina, pot acționa, de asemenea, ca antioxidanți și pot combate daunele celulare cauzate de radicalii liberi. Studiile efectuate sugerează cum compușii de hrean pot preveni creșterea cancerului de colon, plămân și stomac. Mai mult, peroxidaza, o enzimă care se găsește în această rădăcină, ajută la activarea și stimularea unui compus anticancerigen puternic care vizează celulele cancerului pancreatic uman.
Hrean – proprietăți
Expectorante;
Decongestionante;
Tonice;
Antiparazitare;
Antiinflamatoare;
Vermifuge;
Relaxante;
Diuretice;
Digestive;
Citostatice;
Hipotensive;
Antiseptice.