RETETE

Dacă ai cartofi și carne tocată, nu ezita să încerci această rețetă delicioasă. Miroase minunat, este foarte gustos, și se face rapid

ADVERTISING

Tocmai am pregătit-o și, când vecinii mei au venit pe neașteptate, i-am invitat să guste. De atunci, o gătesc des, nu doar pentru noi, ci și pentru ei.

Rețeta este foarte ușoară și simplă, și nu vreau să o păstrez doar pentru mine. Se prepară cu ingrediente ieftine, similar cu musacaua clasică de cartofi, dar într-o formă de ruladă. Iată de ce aveți nevoie:

Ingrediente

3 cartofi mari (900 g)
300 g brânză cheddar rasă (sau mozzarella sau orice altă brânză preferați)
2 linguri de ulei
Puțină sare după gust

Pentru umplutura

500 g carne tocată
2 linguri de ulei
1 ceapă

3 ardei verzi
3 căței de usturoi
2 linguri de sos de roșii (25 g)
1 linguriță de pastă de tomate (20 g)

ADVERTISING

Condimente

Piper negru și roșu
Chimen
Cimbru
Sare (sau după gust)
1 mână de pătrunjel proaspăt tocat fin

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tapetați tava de copt cu hârtie de copt și presărați o treime sau jumătate din brânza rasă, acoperind toată suprafața.

Alegeți cartofi mari, curățați-i de coajă, spălați-i bine pentru a îndepărta amidonul, apoi tăiați-i în felii subțiri.

ADVERTISING

Așezați feliile de cartofi peste brânza rasă, suprapunându-le ușor.

După ce ați acoperit fundul tăvii cu cartofi, puneți tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.

În timp ce cartofii se coc, pregătiți umplutura de carne tocată.

Spălați legumele și ierburile aromatice, apoi tocați-le mărunt.

ADVERTISING

Încălziți puțin ulei într-o tigaie, adăugați carnea tocată și prăjiți până se rumenește și lichidul se evaporă.

Când carnea este bine prăjită și mărunțită, adăugați ceapa și ardeii tocați fin.

Amestecați și căliți până se înmoaie și eliberează sucurile, apoi adăugați condimentele după gust. Sărați și piperați.

Adăugați usturoiul ras, pasta de tomate, sosul de roșii și pătrunjelul tocat fin.

ADVERTISING

Continuați să căliți amestecând până toate ingredientele se combină bine.

Scoateți cartofii din cuptor și presărați puțină brânză rasă peste ei.

Adăugați amestecul de carne tocată peste cartofi, distribuindu-l uniform și nivelând.

Presărați din nou puțină brânză rasă peste carne, apoi rulați cu atenție folosind hârtia de copt.

ADVERTISING

Presărați rulada cu puțină brânză rasă și pătrunjel, apoi coaceți-o în cuptorul fierbinte încă 10 minute la 200 de grade.

ADVERTISING
ADVERTISING