Asa se face pandispanul adevarat. Iese moale, pufos si foarte aerat! Reteta pe care toate gospodinele trebuie sa o stie! E preferatul copiilor
Ai tot facut pana acum pandispan, dar niciodata nu ti-a iesit pufos, moale si aerat? Chiar daca pare usor de facut, trebuie sa pui in aplicare si niste trucuri.
1. Respecta cantitatea de ingrediente: 1 pahar de faina, 6 oua, 0.5 lingurita de praf de copt, 1 pahar de zahar.
2. Ouale trebuie tinute 10-15 minute in congelator, inainte de a le bate bine.
3. Ouale trebuie batute cu mixerul, la viteza maxima.
ATENTIE: paletele mixerului trebuie trecute pe suprafata vasului si rar pana pe fundul lui.
4. Se pun portii mici de zahar si abia dupa ce masa de oua isi mareste volumul de 4-5 ori.
5. Faina cernuta se pune dupa ce presti mixerul. Mai intai se amesteca cu lingura, apoi se pune bicarbonatul sau praful de copt. Poti sa stingi in prealabil bicarbonatul cu niste zeama de lamaie.
6. Pandispanul nu se coace la o temperatura mai mare de 180 de grade Celsius. Daca deja e rumenit pe margini, dar la mijloc e lichid, trebuie sa reduci temperatura. El se coace in aproximativ 45 de minute. Bineinteles, timpul de coacere depinde de diametru formei.
7. Cuptorul nu se deschide in timpul coacerii, altfel pandispanul se lasa. De racit, trebuie sa se raceasca in forma.