RETETE

Placinte de legume. Ieftine, rapide, sanatoase. Sunt foarte gustoase si, indiferent de cum le-ati copt, intr-o tava sau la cuptor, ies perfect

ADVERTISING

Placintele dupa aceasta reteta sunt foarte gustoase si, indiferent de cum le-ati copt – intr-o tava sau la cuptor, ies perfect.

Ingrediente

orice carne tocata, 400 g;
cartofi, 700 g;
ceapa si rosii, cate 1 buc.;
sare, piper, condimente, ierburi aromatice dupa gust;
oua, 2 buc;
verdeata;
faina, 500 g

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in apa cu sare si transformati-i intr-un piure cu o bucata de unt. Taiati ceapa in cuburi si prajiti-o in ulei vegetal pana se rumeneste.

Adaugati carnea tocata, amestecati si prajiti pana se inmoaie. La final, adaugati sare si piper, se adauga diverse condimente si ierburi aromatice, se adauga cuburi de rosii, se amesteca si se fierbe cateva minute.

In piureul de cartofi se adauga carne tocata cu ceapa, ceapa verde tocata marunt, ierburi, faina. Framantam aluatul pana se omogenizeaza. Pentru a fi mai usor de lucrat cu aluatul, umeziti-va mainile in apa sau ungeti cu ulei vegetal.

ADVERTISING

Prajiti in tigaie pana se rumenesc pe ambele parti in putin ulei sau se dau la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute. In orice caz, placintele sunt foarte gustoase, pot fi servite simplu cu ceai sau cu smantana, diverse sosuri si salate de legume proaspete.

ADVERTISING
ADVERTISING