STIRI NOI

Prognoza meteo din 8 – 21 mai 2023. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Ce anunță specialiștii

ADVERTISING

ANM anunță frig, ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara. Încălzire, abia în weekend. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 8 – 21 mai 2023. Specialiștii anunță o vreme capricioasă în toată țara. Se mai încălzește spre weekend, dar nu scăpăm de ploi.

„Deşi valorile de temperaturã vor continua sã creascã uşor, vremea se va menţine mai rece față de normalul perioadei în aproape toatã ţara. În vest, nord-vest regimul termic va fi apropiat de normele climatologice pentru acest interval.

Astfel, valorile maxime se vor încadra între 12 şi 20 grade, cu cele mai ridicate temperaturi în Crişana şi în Maramureş. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor. De vineri, sâmbătă aria precipitațiilor va fi în extindere, iar în vest şi sud-vest vor fi averse posibil moderate cantitativ.

Pe crestele montane, se vor semnala şi precipitaţii mixte. Vântul va fi în continuare intens în sudul Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

În prima săptămână de prognoză vor fi ușoare alternanțe termice de la o zi la alta, astfel că per ansamblu vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor de 15…17 grade și ale minimelor de 7…9 grade.

ADVERTISING

În a doua săptămână, temperatura aerului va avea o tendință de creștere ușoară și treptat vremea se va apropia de normalul termic al perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 18 și 22 de grade și ale minimelor de 10…11 grade. Local și temporar vor fi ploi, în general de scurtă durată, la începutul primei săptămâni, apoi cu o probabilitate mai mare în intervalul 12 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Prognoza meteo în Crișana

Regimul termic va avea ușoare fluctuații în prima săptămână de prognoză și se va situa sub cel specific sezonului. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 16…18 grade și a minimelor de 5…7 grade.

În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi treptat și se va apropia de valori ale temperaturii aerului în jurul celor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 19 și 23 de grade și minime de 8…10 grade. Vor fi ploi, în general de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Vremea în Transilvania

În prima săptămână de prognoză vor fi ușoare oscilații ale valorilor de temperatură de la o zi la alta, care vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă. Media maximelor va fi cuprinsă între 11 și 15 grade și cea a minimelor va fi de 3…6 grade.

ADVERTISING

În a doua săptămână, temperatura aerului va crește treptat și vremea se va apropia de normalul termic al sezonului, cu medii ale maximelor începând de la 16 grade până la 22 de grade și ale minimelor cuprinse între 7 și 9 grade. Local și temporar vor fi ploi, în general de scurtă durată, la începutul primei săptămâni, apoi cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Prognoza meteo în Maramureș

Regimul termic va avea ușoare alternanțe în prima săptămână de prognoză și se va situa sub cel specific sezonului, cu medii ale temperaturilor maxime de 14…17 grade și ale minimelor de 3…6 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi treptat și se va apropia de valori ale temperaturii aerului în jurul celor caracteristice perioadei.

Astfel, media maximelor va crește începând de la 16 grade, până la 23 de grade și cea a minimelor va fi curpinsă între 7 și 9 grade. Vor fi ploi, în general de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Vremea în Moldova

Media temperaturii maxime va crește ușor și treptat de la o zi la alta și va porni de la 8 grade pe 8 mai și va ajunge la 23 de grade pe 21 mai. În prima săptămână de prognoză, temperatura medie nocturnă va scădea treptat de la 5 grade pe 9 mai, la 3 grade în 11 mai, apoi va crește din nou la 7 grade spre finalul primei săptămâni.

ADVERTISING

În cea de a doua săptămână, media temperaturii maxime va crește treptat de la o zi la alta până spre 11 grade la finalul intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul intervalului și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în Dobrogea

Media temperaturii maxime va crește ușor și treptat; va fi de 13 grade la începutul intervalului și va ajunge la 17 grade spre finalul primei săptămâni de prognoză, apoi va continua să crească spre 21 de grade până la finalul celei de a doua săptămâni.

În prima săptămână de prognoză, temperatura medie nocturnă va scădea treptat de la 8 grade pe 9 mai, la 6 grade în 11 mai, apoi va crește spre 12 grade până la finalul intervalului prognozat. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată pe 9 mai și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea în Muntenia

În prima săptămănă, valorile medii ale temperaturii maxime se vor încadra între 15 și 18 grade, cea mai mică valoare urmând a se înregistra în intrevalul 9 – 11 mai. În a doua săptămână, valorile medii ale temperaturii diune vor crește treptat spre 24 de grade.

ADVERTISING

Valorile medii ale temperaturii minime, se vor încadra în prima săptămână între 5 și 9 grade, cu cele mai coborâte valori în intervalul 10 – 12 mai. În a doua săptămână, valorile medii ale temperaturii nocturne vor crește treptat de la 8 grade pe 15 mai la 11 grade la finalul intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată pe 9 mai și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în Oltenia

În prima săptămână, media temperaturii maxime va scădea de la 21 de grade pe 8 mai la valori de 14 – 16 grade în intrevalul 9 – 14 mai, apoi în a doua săptămână, va crește treptat spre 23 de grade la finalul intervalului.

Valorile termice nocturne vor marca o scădere de la 8 grade pe 9 mai la 6 grade în 12 mai, apoi vor crește treptat spre 11 grade în a doua săptămână. Ploile vor avea probabilitate mai mare pe 9 mai și în intervalul 14 – 21 mai.

Vremea la munte

Atât media temperaturii maxime cât și cea a minimei vor avea ușoare alternanțe în prima săptămână. Astfel regimul termic mediu diurn va oscila între 4 și 7 grade, iar cel nocturn între -3 și 1 grad.

ADVERTISING

În a doua săptămână, tendința valorilor de temperatură va fi de creștere treptată, iar media temperaturii diurne va ajunge la 12 grade pe 21 mai, iar cea nocturnă la 5 grade la finalul intervalului prognozat. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și în perioada 14 – 21 mai.

ADVERTISING
ADVERTISING