RETETE

Cum prepari „piperchi țârgâsiti” sau ardei machedonești. Rețetă simplă și foarte gustoasă

ADVERTISING

Unul dintre cele mai cunoscute preparate ale aromânilor sunt piperchi țârgâsiti sau ardeii machedonești.

Cum se prepară piperchi țârgâsiti

După cum spuneam, acest preparat este unul dintre cele mai cunoscute ale aromânilor, este deosebit de delicios și foarte simplu de făcut. Ingredientele de baza pentru acest preparat sunt ardeii, roșiile, ouăle și brânză de oi.

Cu toate acestea, rețeta se poate modifica după gustul fiecăruia. Ardeii gătiți în acest fel pot fi serviți ca atare sau alături de o friptură. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum se prepară piperchi țârgâsiti.

Ingrediente

  • 5 ardei capia mari și proaspeți
  • 3-4 roșii bine coapte
  • 350 g telemea de oaie
  • 3 ouă
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi, vom pune aproximativ 50 ml de ulei la încins într-o tigaie, peste care vom adăuga usturoiul tăiat feliuțe. Acum, punem ardeii capia tăiați felii (fără sare) și îi lăsăm până se rumenesc bine.

Adăugăm roșiile decojite și tăiate felii și presărăm totul cu puțin piper măcinat. Este important să menționăm că acestea nu vor rămâne întregi, ele se vor sfărâma în timpul gătirii. Însă asta este și ideea, deoarece vor forma un sos delicios.

ADVERTISING

Lăsăm sosul să scadă, însă nu prea mult, deoarece trebuie să încorporăm în acesta și cuburile de telemea. De asemenea, în funcție de cum vreți să o găsiți în mâncare, brânza poate fi dată prin răzătoare sau sfărâmată.

Așadar, acum vom adăuga și telemeaua și vom lăsa totul la foc mic, pentru aproximativ 2-3 minute, amestecând în continuare.

Ei bine, brânza se va topi în sosul de ardei și roșii, iar noi acum vom turna în fir subțire și ouăle bătute, amestecând continuu până obținem consistența dorită, după care stingem focul. Ei bine, asta este rețeta de piperchi țârgâsiti, scrie stiridinlume.ro.

ADVERTISING
ADVERTISING