RETETE

Rețetă de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete

ADVERTISING

Printre concurenții care s-au calificat în semifinale este și Alexandru Bădițoaia care face parte din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu. El este cel care a primit cuțitul de aur în sezonul 9 Chefi la cuțite. Vă prezentăm o rețetă de spaghete, gustoasă și ușor de făcut, pe care Alex Bădițoiu a gătit-o în emisiune.

Rețetă de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete

Pentru rețeta de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete a lui Alexandru Bădițoiu, ai nevoie de: 200 gr spaghete, 30 ml ulei de masline extra virgin, 2 căței de usturoi, 2 ardei iuți uscati și pisați, ½ legătură de pătrunjel proaspăt
o vânătă, sare și piper, frunze proaspete de pătrunjel, felii subțiri de parmezan pentru decor.

Mod de preparare. Pentru început se pune un vas cu apă pe foc. Când apa începe să fiarbă se adaugă sarea și se amestecă până când aceasta se dizolvă. Se lasă din nou să atingă apa punctul de fierbere și se adaugă pastele.

Spaghetele se vor fierbe cu 1-2 minute mai puțin decât este recomandat pe ambalaj, pentru că mai trec printr-un proces termic și în sosul în care vor fi introduse.

În paralel se pune o tigaie cu uleiul la încins. Se adaugă doi căței de usturoi decojiți, dar nestriviți și se lasă 1-2 minute, să aromatizeze uleiul. Se adaugă și ardeiul iute pisat mărunt și pătrunjel verde tocat.

ADVERTISING

Se amestecă intens până se infuzează bine pătrunjelul verde, adăugând și câte puțină apă din vasul cu paste. Apoi se scurg pastele și se adaugă în sosul de pătrunjel cu ardei peperoncino și usturoi. Se amestecă prin înclinarea tigăii pentru a se întrepătrunde spaghetele cu gustul sosului.

Vânăta se feliază subțire și se lasă câteva minute ca să elimine sucul amar

Vânăta se spală bine, se feliază subțire, iar feliile se așează pe o suprafață plană. Se presară sare peste ele și se lasă câteva minute să elimine din sucul amar. Se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante, apoi se prăjesc într-o tigaie antiaderentă unsă foarte ușor cu ulei. Se rumenesc bine pe ambele părți.

Spaghetele se vor așeza în timpul servirii peste feliile de vinete rumenite la tigaie, iar deasupra se adaugă 2-3 felii subțiri de parmezan. Se decorează cu pătrunjel verde.

ADVERTISING

Poftă bună!

ADVERTISING
ADVERTISING