Sănătate & Wellness

Samburi de masline. O recomandare făcută de specialiști pentru iubitorii de măsline

ADVERTISING

Dacă înghiți din greșeală un sâmbure de măslină, nu e cazul să te îngrijorezi, spun specialiștii. În plus, e bine să știi ce beneficii au pentru sănătate dacă utilizezi sâmburii măslinelor sub formă de pulbere.

Temerea cea mai mare legată de sâmburii de măsline este, desigur, să nu-ți rupi dinții în ei, dar s-ar putea să-ți faci griji și cu privire la ce se întâmpla dacă îi înghiți accidental.

Sâmburii de măsline nu sunt otrăvitori, iar explicația că multe păsări și alte animale mănâncă măslinele direct din copaci poate fi un argument bun, potrivit DCMedical.ro, care arată că sâmburii sunt în principal lignină, adică o componentă majoră a lemnului, deci dacă, din greșeală, ai înghițit unul, cel mai sigur el va trece nestingherit prin organism.

Samburii de masline sunt buni pentru purificarea sangelui, revigorarea circulatiei sanguine, revitalizarea pielii si eliminarea impuritatilor din organism

Asa ca data viitoare cand cumperi masline nu mai arunca samburii, pentru ca acestia se numar printre putinii samburi care pot fi digerati de stomacul nostru Daca deja mananci maslinele cu tot cu samburi, foarte bine faci! Au rolul de a regla tranzitul intestinal si iti ajuta stomacul si colonul.

ADVERTISING

Consumul samburilor de masline este indicat si pentru ca au rolul de a purifica sangele, revigoreaza circulatia, plus ca se considera ca imbunatateste fertilitatea la femei.

Samburi de masline sunt recomandati si pentru hemoroizi:

– mananca 30 de masline pe parcursul unei zile astfel: 3 masline cu samburi, peste doua ore mananca 6 masline (cu tot cu samburi), peste doua ore mananca 9 masline cu tot cu samburi si apoi 12 masline intregi.

– apoi, in fiecare dimineata, mananca o maslina cu tot cu sambure, timp de cateva luni.

Recomandare făcută de specialiști

O recomandare făcută de specialiști pentru pentru iubitorii de măsline este că acestea pot fi consumate fără probleme direct din borcan sau recipientul în care au fost cumpărate, dar cel mai bine ar fi să fie clătițe sub apă rece înainte de servire, pentru a mai elimina din saramura care nu doar că vine cu un aport de sare pe care nu ți-l dorești neapărat, ci și diminuează aroma propriu-zisă.

ADVERTISING

ATENTIE!!!

Informațiile prezentate pe acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

ADVERTISING
ADVERTISING