Zacuscă de dovlecei cu legume și usturoi!

În fiecare an, când începe sezonul dovleceilor, pregătim această zacuscă grozavă: delicioasă, aromată și folositoare. Se prepară extrem de simplu!

INGREDIENTE:

-1 kg de dovlecei;
-2 morcovi;
-2 cepe;
-2 roșii;
-o lingură de pastă de roșii;
-o căpățână de usturoi;
-100 ml de apă;
-sare, piper negru măcinat — după gust;
-ulei — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați dovleceii de coajă. Tăiați-i sub formă de cubulețe.
2.Tăiați cepele în jumătăți de semilună.

3.Dați morcovii prin răzătoarea mare.
4.Tăiați roșiile în jumătăți. Dați-le prin răzătoare, îndepărtându-le simultan coaja.

5.Puneți dovleceii într-o tigaie încăpătoare. Adăugați apa și înnăbușiți-i până vor fi aproape gata.
6.Prăjiți ceapa și morcovul în ulei până se vor înmuia. Apoi adăugați pasta de roșii și amestecați până la omogenizare.

7.Adăugați prăjeala, roșiile date prin răzătoare și sare după gust în tigaia, în care se află dovleceii. Amestecați. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți legumele până vor fi gata.

8.Adăugați usturoiul trecut prin presa de usturoi. Amestecați și înnăbușiți zacusca sub capac, pe parcursul a încă 1-2 minute.
9.La sfârșit piperați zacusca după gust.

10.Transferați zacusca în borcane. Păstrați-o la frigider.
11.Serviți-o cu multă plăcere!

SFATURI UTILE:

1.Dacă folosiți dovlecei tineri, puteți să-i folosiți ca atare, fără să-i curățați de coajă.
2.Dacă veți pune zacusca fierbinte în borcane sterilizate, ea se va păstra la frigider pe parcursul câtorva luni.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

#retetapreluata